Nieuws, Samenleving, Antwerpen, Antwerpen, Armoede in België, 17 oktober, Betonne Jeugd, Vzw recht-op, Watmet, Internationale dag van verzet tegen armoede, Armoede is een onrecht -

Verzet van jongeren in armoede

ANTWERPEN - In aanloop naar 17 oktober, de Werelddag van Verzet tegen Armoede, organiseerde Recht-Op-Jongeren, Betonne Jeugd en Uit de Marge, zaterdag 15 oktober een optocht in Antwerpen om aandacht te vragen voor het stijgend aantal jongeren dat in armoede leeft.

maandag 17 oktober 2011 10:30
Spread the love

Antwerpen is in 2011 uitgeroepen tot Europese Jongerenhoofdstad.  Maar ook in deze stad groeien veel kinderen en jongeren op in armoede. Betonne Jeugd en Recht-Op-Jongeren zijn organisaties die werken met jongeren die opgroeien in armoede.

Deze gasten hebben veel te vertellen over uitsluiting en wat hen tegenhoudt om volwaardig mee te kunnen participeren in de maatschappij. Enkele sfeerbeelden van deze kleurrijke optocht door de stad.

take down
the paywall
steun ons nu!