Grenslandhallen en Sportpaleis fusioneren
Nieuws, België, Hasselt, Privatisering, Grenslandhallen, Sportpaleisgroep, Evenementenzalen -

Grenslandhallen en Sportpaleis fusioneren

De Sportpaleisgroep werd door de vzw Grenslandhallen en het stadsbestuur van Hasselt uitgekozen als beste kandidaat voor de exploitatie van het Hasseltse zalencomplex.

vrijdag 16 september 2011 12:45
Spread the love

De uitbating van de Limburgse zalen wordt toevertrouwd aan een privéonderneming die al sinds 1997 in Antwerpen bewijst dat evenementenzalen op een rendabele manier uitgebaat en tot de wereldtop opgetild kunnen worden.

Ankerpunt

“De Sportpaleisgroep is verheugd en trots door het Hasseltse stadsbestuur en de vzw Grenslandhallen te zijn uitgekozen voor de exploitatie van de Grenslandhallen”, aldus Sportpaleismanager Jan Van Esbroeck.

De Sportpaleisgroep heeft op eigen kracht en dus zonder engagement van derden een sterk dossier voorgelegd. Dat bevestigde ook Tom Vandeput, voorzitter van de vzw Grenslandhallen en Ethias Arena.

Na afloop van de bijeenkomst van de raad van bestuur donderdagavond 15 september noemde hij deze privatiseringsronde in een persbericht “een ankerpunt voor de Grenslandhallen en voor Hasselt”.

Nota

Ongeveer 15 bedrijven lieten hun interesse blijken voor de overname van de Hasseltse zalen. Acht ervan dienden een schriftelijk voorstel in dat werd onderzocht door een onafhankelijke bedrijfsrevisor.

De vergelijkende nota werd met het kernbestuur, het Hasseltse schepencollege en uiteindelijk ook met de raad van bestuur van de Grenslandhallen besproken.

Geloofwaardig

De vzw-structuur bleek al langer niet meer de beste manier te zijn om het grote Hasseltse evenementencomplex uit te baten, verduidelijkte Tom Vandeput in het persbericht.

Met de keuze voor de Sportpaleisgroep en haar ruime ervaring op het vlak van exploitatie is hij ervan overtuigd over een private topkandidaat te beschikken die heel wat internationale groepen en evenementen naar Hasselt zal kunnen aantrekken.

Ook burgemeester Hilde Claes (SP.A) toonde zich in het persbericht heel tevreden over de beslissing van de raad van bestuur: “Met de keuze voor de NV Sportpaleis heeft men duidelijk gekozen voor een geloofwaardig bedrijf dat garanties biedt op tal van grote evenementen in Hasselt”.

Randvoorwaarden

De vzw Grenslandhallen en de groep rond het Sportpaleis zullen nu voort onderhandelen om tot een akkoord te komen over de exacte verbintenissen en randvoorwaarden.

Bedoeling is om tegen eind december alle contracten rond te hebben, zodat vanaf 1 januari 2012 de operationele leiding van de Grenslandhallen aan de Sportpaleisgroep overgedragen kan worden.

Wereldtop

De Sportpaleisgroep kreeg in 1997 de exploitatie van het Antwerpse Sportpaleis toevertrouwd na de overname van de zaal door de provincie Antwerpen. De groep tilde de zaal sindsdien op naar de wereldtop.

Onlangs nog werd het Sportpaleis door Pollstar op basis van wereldwijde ticketverkoopcijfers als derde beste zaal ter wereld uitgeroepen. Billboard zette de zaal op de zesde plaats in zijn ranking van omzetcijfers.

Ook de in 2007 geopende kleinere Lotto Arena, gerealiseerd in een PPS-structuur met de stad Antwerpen, werd op korte tijd een vaste waarde van wereldniveau.

De Sportpaleisgroep kijkt naar eigen zeggen vol vertrouwen uit naar de afsluitende onderhandelingen met de vzw Grenslandhallen, teneinde vanaf volgend jaar ook het heel interessante potentieel van het Hasseltse zalencomplex verder te kunnen ontwikkelen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!