Al Jazeera eist vrijlating journaliste in Syrië
Nieuws, Syrië -

Al Jazeera eist vrijlating journaliste in Syrië

De Arabische nieuwszender Al Jazeera eist de onmiddellijke vrijlating van journaliste Dorothy Parvaz, die al meer dan een week wordt vastgehouden in Syrië.

vrijdag 6 mei 2011 12:04
Spread the love

De journaliste verdween vorige week vrijdag na aankomst in de Syrische hoofdstad Damascus. Na dagenlang aandringen van de nieuwzender gaf de Syrische overheid eergisteren toe dat de journaliste was aangehouden op de luchthaven en sindsdien wordt vastgehouden.

“We zijn bezorgd om haar welzijn en veiligheid”, zegt een woordvoerder van Al Jazeera. “Syrië moet haar onmiddellijk vrijlaten.” Ook de familie van de journaliste doet een oproep aan de Syrische overheid. Ze hebben al sinds haar arrestatie geen contact meer gehad met Parvaz.

Lastige getuigen

“De Syrische overheid probeert zoveel mogelijk getuigen van de brutale repressie weg te houden”, zegt Robert Mahoney van het Commité ter Bescherming van Journalisten (CPJ). “De overheid probeert een media-blackout in te stellen.” Er zitten ook verscheidene Syrische journalisten achter de tralies. Mahoney wijst er op dat buitenlandse journalisten vaak voor een kortere periode en in betere omstandigheden vastgehouden worden dan hun Syrische collega’s.

Parvaz heeft de Amerikaanse, Canadese en Iraanse nationaliteit. Voor haar reis naar Syrië bracht ze verslag uit over de gevolgen van de aardbeving en tsunami in Japan.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!