Verslag, Lokaal, Antwerpen -

Opening Klaprozentuin ACW Antwerpen

dinsdag 3 mei 2011 22:28
Spread the love

ACW-Antwerpen,Klaprozen voor Vrede en Apopo sloegen de handen in elkaar  en opende deze dinsdag een klaprozentuin in hartje Antwerpen,namelijk in de binnentuin van vergadercentrum “De Stroming” in de Nationalestraat.

Apopo is een initiatief van onderzoekers uit België en Tanzania.Zij ontwikkelden een geheel nieuwe methode om Afrikaanse reuzenhamsterratten te trainen en in te zetten voor het opsporen van landmijnen.De ratten worden getraind op geurstalen van explosieven en nadien worden ze getest op het veld.

Klaprozen voor Vrede is een vrijwilligersorganisatie gegroeid uit een kunstproject van keramiste Anita HuybensDeze organisatie creëert klaprozen in keramiek,brengt deze aan de man en sensibiliseert bezoekers tot aan solidaire houding t.a.v. de slachtoffers van landmijnen.De hele opbrengt van de verkoop gaat naar Apopo.

ACW-Antwerpen wil door de installatie van een klaprozentuin aandacht vragen voor deze problematiek.Tevens zijn aan het ACW-onthaal op het gelijkvloers folders en klaprozen beschikbaar.

Vanmiddag was er een korte toelichtingen door Prof.Emeritus Josse Van Steenberge,mede oprichter en vicevoorzitter Apopo vzw,door Bert De Bruyne,woordvoerder “Klaprozen voor Vrede” en door Annemie Verhoeven,verbondssecretaris ACW-Antwerpen.
Volgde nog een receptie

www.klaprozen.be

www.apopo.org

www.acwantwerpen.be

Bekijk meer foto’s via:

http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157626516037647/show/

take down
the paywall
steun ons nu!