Nieuws, Politiek, Betoging, België, Brussel, Libië, 20 maart, No fly zone -

Peace sells but who’s buying it

maandag 21 maart 2011 15:49
Spread the love

Dit weekend ging operatie ‘Odyssey Dawn’ van start om een no-flyzone boven Libië te verzekeren. In de kanttekening van dit historisch moment verzamelde op zondag 20 maart een bont allegaartje van burgers om 14 uur aan de voorkant van het Noordstation te Brussel.

Geen Franse luchtmacht, Harrier jets of F16’s, maar papieren vliegtuigjes uit een kinderhand scheerden hier door de lucht.

Noam Chomsky’s woorden klonken nog door, na zijn blitsbezoek aan de stad vorige week. Was er inderdaad veel hoop, maar weinig kans tot verandering?

Een aantal honderden betogers, allen solidair met de Libische burgers, vertegenwoordigden zowel stemmen voor als tegen de militaire interventie. Duidelijk was in ieder geval dat er geen plaats meer kon zijn voor dictaturen. Noch die van Khaddafi, noch die van het Westen of welke andere dan ook.

take down
the paywall
steun ons nu!