Antwerpen, Lokaal, Stampmedia, Antwerpen, Game, AEYC2011, Antwerpen europese jongerenhoofdstad, Generatie A, A-kaart -

Antwerpen Jongerenhoofdstad pakt uit met ’stadswijde’ game

ANTWERPEN - Op 4 en 5 maart trapt Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad 2011 (AEYC) af in het Centraal Station. AEYC stortte zich samen met communicatiebureau Generatie A volop in de voorbereiding. Ze starten nu met een wereldprimeur: een game die de hele stad overspant.

vrijdag 18 februari 2011 10:45
Spread the love

Eén van de eerste prijsbeesten waar Generatie A mee uitpakt, is een game waarvan het speelveld de hele stad overspant. Gebruik makend van de nieuwe A-kaart (een kaart die toegang verleent tot zwembaden, bibliotheken en musea in de hele stad, nvdr) kunnen jongeren punten verzamelen.

Yannick De Pauw van AEYC: “We delen de stad op in regio’s, jongeren kunnen met hun kaart inchecken op onze evenementen. Ook als ze op onze website iets posten, krijgen ze een punt. Als je op een plaats de meeste punten hebt, word je virtueel eigenaar. De jongere die op 20 november eigenaar is van heel Antwerpen wint een grote prijs.”

Straatbeeld

Op een luttele paar weken voor het grote startfeest ‘Club Centraal’ in het Centraal Station van Antwerpen op 5 maart duiken de eerste spandoeken en affiches op in het straatbeeld.

Jacob Mennes en Stephanie Campaert (20) weten dat Antwerpen dit jaar Europese Jongerenhoofdstad is. De spandoek achter hen (op de Wapper, nvdr) hadden ze echter nog niet opgemerkt. Ze zijn niet van plan naar het openingsfeest te gaan.

Tot ze het spandoek goed bekijken. “Of misschien gaan we toch”, zegt Jacob lachend. “Ik ben wel fan van Benny Page.”

Rachella Van Nispen (20) had geen idee dat het dit jaar Antwerpen is. “Misschien komt dat omdat ik hier niet zo vaak kom, ik ben van Hoogstraten.”

Gratis dansles

“Er hangen acht grote canvassen verspreid over de stad”, zegt Leila Kandil van Generatie A. “Daarnaast hangen er in heel Antwerpen tachtig affiches. Onze nieuwe website staat online en volgende week verschijnen er advertenties in de media.”

“We stuurden ook een mail naar alle middelbare scholen in Antwerpen. Bij de eerste twintig die reageerden, gaan vanaf maandag enkele dansleerkrachten de jongeren laten kennis maken met Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad.”

© 2011 – StampMedia – Nele Lauryssen

take down
the paywall
steun ons nu!