Verslag, Nieuws, België -

Voorvechter van rechten pedofilieslachtoffers San Deurinck overleden

In Bangkok is zondagavond San Deurinck overleden. Hij was 65 en pas sinds kort met pensioen. Deurinck was één van de eerste slachtoffers van kindermisbruik in de kerk die een gezicht en een stem kregen. Hij werd als tiener meermaals aangerand op een katholiek college.

maandag 31 januari 2011 20:26
Spread the love

Toen hij elf was stuurden zijn ouders hem naar een internaat in Tervuren. Hij werd er samen met zijn jonge broertje jarenlang misbruikt. Toen hij eindelijk de rector durfde aanspreken, kreeg hij als antwoord dat hij niet moest overdrijven.

Deurinck ontpopte zich de voorbije maanden als een onvermoeibare voorvechter van de rechten van pedofilieslachtoffers. Hij kwam tussen in alle online discussies, stuurde talloze lezersbrieven en vertelde zijn levensverhaal op radio en tv. Hij was ook actief in de werkgroep Mensenrechten in de Kerk

Ook op dewereldmorgen.be publiceerde hij zijn scherpe stukken:

https://www.dewereldmorgen.be/people/san-deurinck

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!