Verslag, Nieuws, België -

Gentse hoogleraar Dirk Voorhoof haalt uit naar seksadvertenties De Persgroep

Mediarechtspecialist Dirk Voorhoof was tijdens een studiedag van de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) in Leuven niet mals voor De Persgroep van Christian Van Thillo. Dit mediabedrijf verrijkt zich al jarenlang op een onfaire manier ten opzichte van de concurrentie door op een manifeste manier de strafwetgeving te overtreden", aldus Voorhoof.

donderdag 25 november 2010 22:38
Spread the love

Dit weekend kon u hier lezen dat De Persgroep al tien jaar lang enkele miljoenen euro per jaar binnenrijft door het publiceren van illegale seksadvertenties in de krant Het Laatste Nieuws.

Het verspreiden van seksadvertenties is verboden in ons land en De Persgroep werd daarvoor tien jaar geleden voor veroordeeld.

 “Een aanbod van seksuele diensten in advertenties is ook onder verdoken vorm omwille van de bescherming van minderjarigen strafbaar en tot in het Hof van Cassatie toe is De Persgroep hiervoor veroordeeld geweest. Men stoort er zich echter niet aan. Dit mediabedrijf verrijkt zich dus al jarenlang op een onfaire manier ten opzichte van de concurrentie door op een manifeste manier de strafwetgeving te overtreden”, zei Dirk Voorhoof.

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft onlangs nog de mediagroepen VMMA en SBS veroordeeld omdat zij gelijkaardige advertenties plaatsen op hun teletekstpagina’s. Dirk Voorhoof is lid van de kamer voor onpartijdigheid en bescherming van minderjarigen van de VRM. 

Kranten zijn niet gebonden door het Vlaamse mediadecreet waarvan de VRM de naleving bewaakt.

In de voorbije tien jaar is het gerecht niet meer opgetreden tegen De Persgroep (het mediaconcern achter onder meer Het Laatste Nieuws, De Morgen, Dag Allemaal). Alleen toenmalig parlementslid Yves Leterme heeft het in 2002 even gewaagd in het parlement kritiek te uiten op deze illegale praktijken.

Dirk Voorhoof deed zijn uitspraken tijdens een symposium van de VRM over ‘Nieuwe trends in televisiereclame’.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!