Cultuur, Luisterpost20101018 -

Sufjan Stevens: ‘The age of ADZ’

De Amerikaan Sufjan Stevens is één van de grote ontdekkingen van dit bijna afgelopen decennium. Het was vijf jaar wachten op de echte opvolger van het briljante ‘Illinois’, al zat de man ondertussen niet stil met tal van extravagante projecten.

dinsdag 19 oktober 2010 00:36
Spread the love

Ook deze liedjesplaat is verre van gewoon. De zanger test op ‘The Age Of Adz’ (spreek uit ‘odds’) zijn luisteraars in hoge mate. Soms zingt hij simpele tederzure songs , maar meestal zoekt hij barokke oorden op, waarbij de tracks nokvol geluiden zitten. Eén liedje heet trouwens ‘Too Much’ en een ander ‘Vesuvius’. Het wonder is echter dat je bij elke luisterbeurt meer en meer verslingerd raakt aan deze orkaan van stemmen en instrumenten. De inspanning verandert daarop in een verslaving.

Beoordeling: ++++

(Asthmatic Kitty)

legende:

-: om te vergeten
+: enkel voor fans
++: ongelijk niveau
+++: goed
+++1/2: zeker checken
++++: uitstekend
++++1/2: gegarandeerd in de eindlijst
+++++: plaat van het jaar

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!