Cultuur, Recensie, Luisterpost20101018 -

Peter Broderick: ‘Music For Contemporary Dance’

Peter Broderick maakte als liedjesmaker veel indruk met zijn twee jaar geleden verschenen ‘Home’ en onlangs verraste hij nog met de intimistische ‘How They Are’-EP. De man brengt echter ook knap instrumentaal –tegenwoordig heet dat contemporary classical – werk uit.

dinsdag 19 oktober 2010 00:41
Spread the love

De stroom die hij via allerlei kleine labels in de wereld stuurt, wordt gekenmerkt door haar constante kwaliteit. Vorig jaar was er het fijne ‘Music For Falling From Trees’. Die compositie voor ballet wordt op de dubbel-LP ‘Music For Contemporary Dance’ (ook digitaal verkrijgbaar) vergezeld van ‘Music For Congregation’. ‘Falling Trees’ is een emotionele suite voor strijkers en piano, terwijl de soundtrack voor ‘Congregation’ eerder elektronisch genieten is. Als geheel een van de betere instrumentale releases van het lopende jaar.

Beoordeling: ++++

(Erased Tapes)

Wie graag gratis en legaal elf onuitgegeven tracks van Broderick downloadt, verwijzen we naar de Play My Tape-site.

legende:
-: om te vergeten
+: enkel voor fans
++: ongelijk niveau
+++: goed
+++1/2: zeker checken
++++: uitstekend
++++1/2: gegarandeerd in de eindlijst
+++++: plaat van het jaar

take down
the paywall
steun ons nu!