Cultuur, Luisterpost20101018 -

Kurt Wagner & Cortney Tidwell: ‘Invariable Heartache’

Kurt Wagner is de baas van de fantastische Nashville-band Lambchop. De groep die vanuit de countrymuziek allerlei wonderbaarlijke zijwegen bewandelt. Op deze plaat gaat Wagner -samen met zangeres Cortney Tidwell- echter voor pure country.

dinsdag 19 oktober 2010 00:53
Spread the love

Het levert een mooi contrast op: de uit zuivere nicotine opgetrokken vocalen van Wagner lijnrecht tegenover de engelachtige stem van Tidwell. De songs blijken allemaal covers en verschenen ooit op het label van Tidwells grootvader. Er zit er zelfs eentje tussen dat geschreven werd door haar moeder. De liedjes zijn niet wereldschokkend, maar ambachtelijk sterk genoeg, terwijl de muziek onder meer door een aantal leden van Lambchop wordt geleverd. Liefelijk en onderhoudend.

Beoordeling: +++

(City Slang)

Concert op 15 november in Arenberg, Antwerpen

Lambchop speelt op 26 november in het Koninklijk Circus hun legendarische ‘Is A Woman-cd’.

Legende:

-: om te vergeten
+: enkel voor fans
++: ongelijk niveau
+++: goed
+++1/2: zeker checken
++++: uitstekend
++++1/2: gegarandeerd in de eindlijst
+++++: plaat van het jaar

take down
the paywall
steun ons nu!