Nieuws, Europa, LOVE Parade Duisburg 2010 -

Duisburg: rouwperiode slachtoffers Love Parade voorbij

vrijdag 10 september 2010 10:45
Spread the love

Na de verschrikkelijke gebeurtenissen in Duisburg, tijdens de Love Parade 2010, werd zaterdag 4 september een permanente herdenkingssteen in de buurt van het ongeluk aangebracht.

Na 6 weken van rouw werd deze periode afgesloten en wordt de straat weer voor het verkeer vrijgegeven. Er werd ook een glazen cubus aangebracht, waarin rouwberichten, bedenkingen, kaarsen, … kunnen worden nagelaten. Het monument bevindt zich aan de Karl-Lehr-Tunnel.

Op de gedenksteen staat de eenvoudige vermelding : ‘Duisburg gedenkt de slachtoffers van de Love Parade’.

Ten laatste op de eerste verjaardag zou een definitief monument moeten klaar zijn ter herdenking van de slachtoffers.

Daarvoor wordt een wedstrijd onder kunstenaars uitgeschreven. Alle burgerverenigingen zijn het met elkaar eens dat er voor de slachtoffers een echt, officiëel monument moet komen.

Op YouTube kan je nog altijd je medeleven betuigen.

Daar ik zelf aanwezig was op de Love Parade van twee jaar geleden in Dortmund, kan ik me best voorstellen wat zo’n massa kan teweegbrengen.

Toen waren er ook meer dan 1 miljoen deelnemers. Daarom heeft dit drama mij zeer aangegrepen. Was ik op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plaats dan kon het ergste gebeuren.

De tijd zal de schuldigen en nalatigen moeten aanwijzen. En de mensen die er gestorven zijn en de meer dan 800 gewonden wilden alleen maar plezier maken …

take down
the paywall
steun ons nu!