Pavel I. Pavelic Jofré
Lokaal -

‘t Groen kerkhof

donderdag 4 maart 2010 16:34
Spread the love

De Groenplaats van Antwerpen kleurde enkele uren geleden letterlijk groen. Onder het motto: ‘Antwerpen is geen sociaal kerkhof’ organiseerde ACV Antwerpen een ware begrafenis. 400 aanhangers droegen een wit kruis. Elk met een naam van een grote of kleine onderneming waar arbeidsplaatsen verloren zijn gegaan. De economische crisis slaat volgens ACV hard toe en dat vooral in Antwerpen. Om deze boodschap nog te versterken luidde begrafenismuziek tussen de verschillende gebouwen.

De demonstratie kon op heel wat bekijks rekenen. Met deze actie wil ACV de overheden en werkgevers vragen om opnieuw meer te investeren in Antwerpen en de jongeren en opnieuw te innoveren. Om deze vraag kracht bij te zetten was Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx  op de optocht aanwezig.

Voor dit symbolische kerkhof kon geen beter plaats zijn uitgekozen dan de Groenplaats. Daar het plein zelf in de 14e eeuw een echt kerkhof was. Het bleef tot de 18e eeuw zo dat vooral de arme mensen op ‘t Groen Kerkhof begraven werden.

(txt’s: sanne’s webblog / fotos: mediActivista)

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!