Interview, QuotesOnsNieuws, Dewereldmorgen.be, Jan Turf, Bond Beter Leefmilieu -

Jan Turf vindt diepgang een meerwaarde

Jan Turf vindt diepgang een meerwaarde
dinsdag 2 maart 2010 11:57

Jan Turf, beleidscoördinator bij Bond Beter Leefmilieu, over dewereldmorgen.be.

“Media hebben aandacht voor thema’s wanneer ze hot zijn, maar verliezen ze uit het oog. We hopen dan ook dat DeWereldMorgen.be wat meer diepgang, wat meer achtergrond zal brengen. Dat zou een belangrijke meerwaarde zijn van dit nieuwe medium. Bijvoorbeeld meer achtergrond over de klimaatconferentie van Kopenhagen. Daarover hebben de media redelijk goed bericht, maar gedurende slechts een week. Terwijl het om een proces gaat dat het hele jaar doorloopt. Als je er pas de laatste week op inpikt, dan mis je heel veel. Blijkbaar is het voor commerciële media moeilijk om meer achtergrond te geven. DeWereldMorgen.be biedt daar wellicht een kans.

Ik verwacht van DeWereldMorgen.be dat ze, net zoals wij als milieubeweging, midden in de samenleving staan. Dat het medium niet enkel het woord geeft aan diegenen die het medium steunen, maar ook aan bedrijfsleiders, aan politici, aan mensen die aan de andere kant staan. Op die manier krijg je een echt maatschappelijk debat. Ik mis zo’n diepgaand maatschappelijk debat vaak in de media. Daar is er zeker plaats voor DeWereldMorgen.be, om zaken te verwezenlijken.”

take down
the paywall
steun ons nu!