David werkt voor Betafence in Zwevegem (rechts op foto)

"In mijn bedrijf gaat het goed, maar ik ben hier uit solidariteit met de werknemers van de andere bedrijven die het momenteel moeilijk hebben. Teveel arbeidsplaatsen zijn verloren gegaan het afgelopen jaar. En als je ziet dat bedrijven de afgelopen jaren enorme winsten hebben gemaakt, dan zeg ik dat de bedrijven de crisis misbruiken om te herstructureren."

"De werkgevers lanceren een oproep om hen te laten ondernemen, maar ze vergeten dat ze al heel wat voordelen hebben gekregen. Ze hebben enorme belastingkorting gekregen via de notionele intrest en daarnaast genieten ze van subsidies via de loonlastenverlagingen. Wat de flexibiliteit betreft: de Belgische werknemers zijn enorm flexibel. Je hebt alle soorten van ploegensystemen, weekendwerk is mogelijk,... Ze hebben geen redenen om daarover te klagen."

"Er is crisis maar men mag het niet overroepen. De bazen van Inbev krijgen 1 miljard euro bonus en ze willen in België alleen al 300 mensen ontslagen. De werknemers van Inbev hebben in hun strijd getoond dat ze dit niet pikken."

Interview, Nieuws, België -

“Niet terug naar de tijd van Daens”

woensdag 10 februari 2010 17:29
Spread the love

BRUSSEL — Ruim 35000 werknemers trotseerden de kou en de regen in de straten van Brussel.

take down
the paywall
steun ons nu!