Reeds acht jaar is DeWereldMorgen.be de alternatieve en kritische stem in de Vlaamse media.

Wij zijn volledig gratis en reclamevrij.

Maar dat kan enkel via uw steun.

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Actie in Antwerpen: "Europa redt de banken, maar vergeet zijn burgers!"

woensdag 29 februari 2012
ANTWERPEN - Woensdag voerden de drie Belgische vakbonden actie aan de verschillende zetels van de Nationale Bank van België (NBB). De bank en haar filialen staan symbool voor de verantwoordelijken van de crisis: de bankiers en de financiers. Enkele beelden van de actie aan de Nationale Bank in Antwerpen.

Miljoenen Europeanen lijden onder de economische en sociale crisis die door de banken en de eenzijdige Europese bezuinigingsideologie werden veroorzaakt. De werkloosheidsgraad is nog nooit zo hoog geweest. In vele landen is één jongere op de twee werkloos. 115 miljoen Europeanen, dat is 23,5 procent van de bevolking, dreigt slachtoffer te worden van armoede of sociale uitsluiting.

De drie Belgische vakbonden voerden daarom woensdag actie aan de verschillende zetels van de Nationale Bank van België. Zij willen meer Europa, maar dan wel gebaseerd op solidariteit, sociale rechtvaardigheid en samenhang. Een Europa dat zorgt voor zijn burgers. Een Europa dat inzet op sociale rechtvaardigheid en solidariteit. Want daar wordt iedereen beter van.

  • Ilse Dielen van het ACV aan het woord.

  • Wij zijn allen Grieken ! Dus mochten de broodjes met fetakaas en de sirtaki niet ontbreken.

  • Een kleine afvaardiging werd ontvangen voor een 'gesprek'.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.