Nieuws, Samenleving, ABVV, Antwerpen, Lokaal, ACV, ACLVB, Griekenland, Bankencrisis, Antwerpen, Vakbondsacties, Sociaal Europa, Europese besparingen -

Actie in Antwerpen: “Europa redt de banken, maar vergeet zijn burgers!”

ANTWERPEN - Woensdag voerden de drie Belgische vakbonden actie aan de verschillende zetels van de Nationale Bank van België (NBB). De bank en haar filialen staan symbool voor de verantwoordelijken van de crisis: de bankiers en de financiers. Enkele beelden van de actie aan de Nationale Bank in Antwerpen.

woensdag 29 februari 2012 16:40
Spread the love

Miljoenen Europeanen lijden onder de economische en sociale crisis die door de banken en de eenzijdige Europese bezuinigingsideologie werden veroorzaakt. De werkloosheidsgraad is nog nooit zo hoog geweest. In vele landen is één jongere op de twee werkloos. 115 miljoen Europeanen, dat is 23,5 procent van de bevolking, dreigt slachtoffer te worden van armoede of sociale uitsluiting.

De drie Belgische vakbonden voerden daarom woensdag actie aan de verschillende zetels van de Nationale Bank van België. Zij willen meer Europa, maar dan wel gebaseerd op solidariteit, sociale rechtvaardigheid en samenhang. Een Europa dat zorgt voor zijn burgers. Een Europa dat inzet op sociale rechtvaardigheid en solidariteit. Want daar wordt iedereen beter van.

take down
the paywall
steun ons nu!