Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Voetballegende Vic Mees ontvangen op stadhuis

maandag 25 oktober 2010

ANTWERPEN - Het Antwerpse stadsbestuur heeft zaterdag 23 oktober Victor Mees gehuldigd op het stadhuis. Hij werd in de bloemen gezet voor zijn hele voetbalcarrière en zijn verdienste voor de sport in Antwerpen.

Victor Mees, bijgenaamd 'Vic' of 'Mister Antwerp', werd geboren in Antwerpen op 26 januari 1927. Hij ging naar school in het Sint-Eduarduscollege in Merksem, waar hij leerde voetballen op de speelplaats.

Antwerp FC zag het talent van de jonge voetballer. In ruil voor een paar voetbalschoenen werd hij ingelijfd bij de 'Great Old', waar hij zijn hele carrière zou blijven spelen.

Op 26 december 1944 maakte de toen 17-jarige Mees zijn debuut in het eerste elftal van Antwerp. Hij zou het rood-witte shirt in totaal 649 keer aantrekken.

In 1956 kreeg dit voetbaltalent de Belgische Gouden Schoen.

Door schepen Ludo Van Campenhout (RFAC) en burgemeester Patrick Janssens (GBA) werd hij zaterdag in de rood-witte bloemetjes gezet.

Meer foto's via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157625113367797/show/

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

Eén reactie

  • door Noêl Vanglabeke op dinsdag 26 oktober 2010

    Een mooi erebetoon aan Vic. dan denk ik ook meteen terug aan mijn kinderjaren . De ploeg van Vic Mees maar ook van bvb keeper Wim Coremans,Eddy Bertels, Stan Debacker enz . Maar dan denk ik ook aan mijne ploeg Beerschot met de ongeevenaarde Rik Coppens,de betreurde Jef Vliers, Stanneke Huysmans,Johny Vanoystaden Etienne Zaman,Cois Geeraerts enz. Ook aan de matchen die ze speelden als antwerpse Entente .Dat was een selectie van de antwerpse eerste klasse ploegen Beerschot,Berchem en Antwerp . Zo speelden Rik en Vic dan samen met ondermeer Marcel Dries en keeper Louis Leysen van Berchem. Wil niet nostalgisch doen maar ik denk dat het voetbal op sportief gebied toen toch beter was dan nu .

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties