Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik wil steunen

Sluit dit venster

about
Toon menu

Het vrijheidsbeeld weent

maandag 30 januari 2017
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Vrijheid?

De Trumpiaanse toestanden over de plas baren me grote zorgen. In de Verenigde Staten ,die zich graag profileren als het mekka van democracy and freedom ,werden met één pennentrek een natie van bekrompenheid en eigengericht denken. De fundamentele mensenrechten waarvoor ze in de tweede wereldoorlog gestreden hebben werden in de lappenmand gegooid. Ik ga nog geen gelijkenis maken met het Derde Rijk maar we komen er wel vervaarlijk dicht bij.

Wanneer mensen toegang krijgen tot een grondgebied op basis van manier waarop ze bidden , zoals Meyrem Almaci dit in het verleden weekend zo passend zei, dan is haat tegenover mensen die anders zijn wel heel dicht bij.

De politici van de rechterzijde voelen dat de republikeinse president een zwarte golf in beweging zet, die helaas uitdeint over Europa, en proberen hun graantje mee te pikken. Bij ons ziet het Belang zijn kans en blijven Open VLD en de NVA op de vlakte om zoveel mogelijk bange kiezers in te pikken. De christendemocraten zijn de enige regeringspartij die krachtdadig tegengas geeft, zo blijkt dat deze centrumpartij niet alleen op sociaal-economisch vlak maar ook ethisch niet thuis hoort in rechtse regering.

Ook in de ons omringende landen gaat het van kwaad naar erger. Le Pen maakt zich op als toekomstige president in het zuiden en in het noorden maakt een regering met Wilders en Rutte een ernstige kans. Krijgen we binnen korte tijd een muur aan onze zuidelijke grens en ook eentje aan de noordelijke? Vluchten uit het verrechtste Vlaanderen over zee zal ook niet meer kunnen want de UK dat omwille van de Brexit best goede maatjes is met de USA zal ook kiezen voor een douanebarrière.

We hebben nog één kans en dat is naar het oosten daar hebben we nog Merkel een domineesdochter met een hart voor vluchters.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

reacties

2 reacties

  • door janu op maandag 30 januari 2017

    Het "beschaafde" Christelijke Westen vindt het een weldaad mensen te vermoorden met terreur bombardementen, als de daders echte Übermenschen zijn en als de slachtoffers ware Untermenschen zijn. Het "beschaafde" Christelijke Westen vindt het een weldaad wanneer mensen vergast worden met napalm, witte fosfor, verrijkt/verarmd uranium als de daders echte Übermenschen zijn en als de slachtoffers ware Untermenschen zijn. De wrede imperialistische V.S., koloniaal Europa en de NAVO zijn expansionistisch, zijn de agressors, een grote bedreiging en gevaar voor de vrede en veiligheid in de rest van de wereld. Ze voeren agressieoorlogen met terreurbombardementen en massavernietigingswapens tegen zwakkere landen, procommunistische- en moslimlanden voor economische, militaire, politieke winst. Ze dringen met geweld hun eigen belang op ten nadele van de belangen van de zwakkeren, bedreigen hun nationale veiligheid en schenden hun territoriale soevereiniteit. De psychopathische meester van slaven vindt dat de slaven het eigen belang van de meester moeten koesteren

  • door Guido Pannekoek op maandag 30 januari 2017

    Mochten linkse en groene mensen evenveel opinies hebben en neerschrijven over de duizenden vluchtelingen die verdrinken in de Middellandse Zee en de duizenden mensen die per jaar worden gedeporteerd naar land van herkomst als dat ze meningen neerschrijven en verkondigen over het migratiebeleid vanTrump, het zou allemaal zo potsierlijk niet overkomen.

    En de zogezegde Europese leiders die het hebben over een open en humaan Europa zijn zo hypocriet als ze groot zijn...

    't Is wachten op nog een eens foto van een dood kindje, aangespoeld op een Europees strand en dan kunnen alle schapen nog eens meehuilen met de wolven over hoe erg dat toch niet is.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties