Het vrijheidsbeeld weent

Het vrijheidsbeeld weent

maandag 30 januari 2017 09:26
Spread the loveVrijheid?

De Trumpiaanse toestanden over de plas baren me grote zorgen. In de Verenigde Staten ,die zich graag profileren als het mekka van democracy and freedom ,werden met één pennentrek een natie van bekrompenheid en eigengericht denken. De fundamentele mensenrechten waarvoor ze in de tweede wereldoorlog gestreden hebben werden in de lappenmand gegooid. Ik ga nog geen gelijkenis maken met het Derde Rijk maar we komen er wel vervaarlijk dicht bij.

Wanneer mensen toegang krijgen tot een grondgebied op basis van manier waarop ze bidden , zoals Meyrem Almaci dit in het verleden weekend zo passend zei, dan is haat tegenover mensen die anders zijn wel heel dicht bij.

De politici van de rechterzijde voelen dat de republikeinse president een zwarte golf in beweging zet, die helaas uitdeint over Europa, en proberen hun graantje mee te pikken. Bij ons ziet het Belang zijn kans en blijven Open VLD en de NVA op de vlakte om zoveel mogelijk bange kiezers in te pikken. De christendemocraten zijn de enige regeringspartij die krachtdadig tegengas geeft, zo blijkt dat deze centrumpartij niet alleen op sociaal-economisch vlak maar ook ethisch niet thuis hoort in rechtse regering.

Ook in de ons omringende landen gaat het van kwaad naar erger. Le Pen maakt zich op als toekomstige president in het zuiden en in het noorden maakt een regering met Wilders en Rutte een ernstige kans. Krijgen we binnen korte tijd een muur aan onze zuidelijke grens en ook eentje aan de noordelijke? Vluchten uit het verrechtste Vlaanderen over zee zal ook niet meer kunnen want de UK dat omwille van de Brexit best goede maatjes is met de USA zal ook kiezen voor een douanebarrière.

We hebben nog één kans en dat is naar het oosten daar hebben we nog Merkel een domineesdochter met een hart voor vluchters.

take down
the paywall
steun ons nu!