Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Grondstoffenjagers: fraaie radiobewerking van de VPRO

zaterdag 23 februari 2013

Met een kolonne trucks doen de 'grondstoffenjagers' van het Canadese goudmijnbedrijf Banro hun intrede in Oost-Congo, een passage uit mijn gelijknamige boek 'Grondstoffenjagers'. Jacqueline Maris van de Nederlandse omroep VPRO heeft ze fraai bewerkt voor de radio.

Deze sequentie wordt op zondag 24 februari uitgezonden in het programma 'Bureau Buitenland', tussen 19 en 20u op de Nederlandse Radio-1. Ze praten hierin ook over de lobby's van de privé-industrie in Brussel die rond de Europese Commissie zwermen en ze voeren een gesprek met Nederlands Speciale Grondstoffengezant, prins Jaime de Bourbon Parme (zopas nog figurant op mijn blog).

De boekresencie van 'Grondstoffenjagers' vind je hier. DeWereldMorgen.be heeft ook een uittreksel uit het boek beschikbaar voor de kandidaat koper. Het boek kan je kopen via deze link naar de webshop

Zo staat het op de website van Bureau Buitenland van de VPRO :

'De strijd om grondstoffen Door een auto loopt zeker anderhalve kilometer koperdraad. In mobieltjes en laptops zitten Rare Earth Metals, zeldzame aardmetalen. De vraag naar grondstoffen groeit en grondstoffen worden schaarser.

In Bureau Buitenland probeert Tijn Sadee de tactieken rond de geraffineerde grondstoffenlobby in Brussel te ontrafelen. Verder een gesprek met onderzoeksjournalist Raf Custers over zijn net verschenen boek Grondstoffenjagers, over de soms louche praktijken van internationale mijnbedrijven in Afrika. En te gast is de speciaal grondstoffengezant van het ministerie van Buitenlandse zaken Jaime de Bourbon, net terug uit Congo en pleitbezorger van conflictvrije tin.'

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.