Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Column Fikry el Azzouzi: Wat als ik ook blanco zou stemmen?

Dus jij wil mij tegenhouden om niet blanco te stemmen. Wat een zever allemaal. Wat als ik wel blanco ga stemmen? Wat zou er met mij persoonlijk gebeuren? Niet veel. Ik heb het goed. Ik trek mijn plan.
donderdag 22 mei 2014

Ik ben gezegend met een goede gezondheid, ga elke avond fitnessen en als ik ’s morgens opsta en in de spiegel kijk, zie ik tanden die wit zijn, een neus die niet scheef staat, haar dat een gelleke nodig heeft en een huid die misschien  een zonnebankje kan gebruiken. Elmoehim, ik zie er goed uit. Ik heb geen last van haaruitval en elke ochtend sta ik fluitend op om aan de dag te beginnen. Elhamdoulilah.

Wacht, ik ben nog niet klaar. Ik heb ook een geweldige job, krijg aanbiedingen bij de vleet, heb succes bij moslims en niet-moslims en ik heb voldoende geld op verschillende rekeningen. Bovendien is al dat geld halal. Geen zigzag voor mij.

Ik ben chataar.  Ik heb het fantastisch.Ik ben geen clochard die de hele dag op de hoek van de straat hangt of in vzw’s zijn tijd verspilt met dobbelen en muntthee drinken.Niemand danst op mijn kop en ik ben mondig genoeg om voor mijn rechten op te komen. Ik heb het goed. Ik kan mijn eigen stukje brood in mijn eigen tajine dippen. Daar heb ik niemand voor nodig. Want ik ben de man die ik altijd al wilde worden: een welgestelde middenklasse-allochtoon die louter aan zelfbevrediging denkt. Daar is niks mis mee. Dat is gezond, dat is zelfs de ultieme vorm van integratie.

Nogmaals, ik heb het goed. Ik trek mijn plan. En voor al de haters zeg ik: slik een pil of ga naar de psycholoog. Ik weet dat jaloezie pijn doet. Maar ik kan niets aan mijn succes doen. Ik ben gezegend, ik heb geluk. Nee, sorry, geen geluk, ik heb daar hard voor gewerkt. Ik kan er toch niets aan doen dat ik niet arm ben. Dat ik niet ziek ben. Dat ik geen handicap heb. Ik kan toch moeilijk mijn eigen benen afhakken. Voila, punt gemaakt.

Maar ik zal een versnelling hoger schakelen. Om het nog duidelijker te maken. Voor al de onwetenden. Voor al de dommerikken. Voor al de koppigaards zal ik het nog eens uitleggen waarom ik blanco ga stemmen.

Politici zijn zakkenvullers die aan vriendjespolitiek doen en het zal hun merguez wezen  wat de drerrie of Jan met de pet denkt. Bovendien rijdt de ene politieker met een Mercedes, de andere met een fiets en heeft de laatste een mottige kop. Ze mogen hun mottige kop houden. Ik heb het super. Ik heb niemand nodig.

Eigenlijk ben ik die politiekers kotsbeu en al zeker die excuusallochtonen in de politiek. Waarom doen die dat? Ze worden misbruikt. Wij worden al vijftig jaar misbruikt. Laat ons na de verkiezingen nog maar eens vijf jaar de neo-gastarbeider uithangen. We zijn het al zo lang, vijf jaar misbruik kunnen er gerust bij.

Uiteindelijk is dat allemaal niet zo erg. Ik heb het goed. Elhamdoulilah. Ik trek mijn plan. Daarom blanco. Een blanco stem is zo erg niet. Een blanco stem is onschuldig.

Oké, met een blanco stem duik ik frontaal in de reet van de rechtse partijen. Dat is niet erg, het is daar warm en daarna moeten we al die zever vijf jaar uitzweten. Een linkse stem is voor niets nodig. Dat brengt niets op. Rechts wint sowieso. Links is iets… ja, wat is links eigenlijk?

Ik wil met mijn blanco stem niets veranderen en alles graag bij het oude houden. Dat is mijn democratische recht. Ik heb het recht om voor de rest van mijn leven een schaap te blijven. Net zoals mijn vader, net zoals mijn grootvader.

Met een blanco stem wil ik een samenleving van apartheid en discriminatie. Maar ik heb het goed. Met een blanco stem wil ik garagemoskeeën behouden en jongeren naar Syrië jagen om daar hun identiteit te zoeken. Maar ik heb het goed.

Met een blanco stem wil ik dat vrouwen met een hoofddoek niet kunnen studeren en geen fatsoenlijk werk kunnen vinden. Maar ik heb het goed. Met een blanco stem wil ik dat rijken steeds rijker worden en armer steeds armer. Maar ik heb het goed.

Met een blanco stem wil ik dat Filip Dewinter ongestraft 'Minder, minder, minder' kan uitschreeuwen. Maar ik heb het goed. Met een blanco stem wil ik nog steeds dat er ellenlange wachtlijsten blijven voor mensen met een handicap. Maar ik heb het goed.

En mocht ik mij vergissen wat mijn blanco stem betreft. Ewa drerrie dat is menselijk, dat kan gebeuren. Alles staat geschreven. Als ik daarna iemand anders de schuld geef van mijn blanco stem, ewa dat is nog menselijker. Want hey, blanco stemmen is niet zo erg. Zeker voor mij niet. Ik trek mijn plan. Ik heb het goed. Elhamdoulilah.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

Eén reactie

  • door sylviedhondtie op donderdag 22 mei 2014

    Ik lach ook zeer graag. Uw stuk is daarin zeer goed gelukt, "waar zijn we mee bezig-achtig". Ik lach zelfs voor een gês.(W-Vlaams).

    Maar de beslissing om al dan niet BLANCO te stemmen heeft ( zeker bij deze verkiezing) veel en langdurig belang.

    Ik wou dat toch eens aangeven.

    Ik stem Blanco en ben vertrouwens-waardig. Wat natrekbaar is.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties