De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Yolande: “Herinneringen aan mijn lagereschooltijd”

Yolande: “Herinneringen aan mijn lagereschooltijd”

zaterdag 25 mei 2019 05:59
Spread the love

Sleepstraat, Gent

Als je stemlokaal zich in een oud schooltje bevindt, denk dan eens aan de taferelen die zich daar vroeger mogelijk hebben afgespeeld. De getuigenis van Yolande is een mooi voorbeeld van “de school in de tijd van toen”.

Op de ‘Open-monumenten-dag’ van 17 jaar geleden, bezocht Yolande Lully haar oude basisschool aan de Sleepstraat en zette zich vervolgens aan het schrijven. Ze vertrouwde dierbare herinneringen toe aan het papier: anekdotes over haar schooltijd van tijdens en na de oorlog. In de eindregels motiveert ze haar inspanning, door te stellen dat latere generaties zich misschien zullen afvragen hoe het er toen aan toe ging…

“Vandaag, 8 september 2002, open Monumentendag – Ook de basisschool Dr. Jean Herrel, Sleepstraat, Gent, zette haar deuren open. Ik besloot er even een kijkje te gaan nemen. Ik heb er immers school gelopen van 1941 tot 1950. Van de hoogste kleuterklas tot 8e studiejaar.

Al bij mijn entrée langs de hoofdingang aan de Sleepstraat, kwamen de herinneringen op mij af…

Lees het hele verhaal op persblog.be – Verhalen uit en over Gent

 

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!