De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Chinese manipulatie

Chinese manipulatie

vrijdag 26 april 2024 08:11
Spread the love

Elke dag wordt het duidelijker dat de wereldwijde protesten tegen de genocide in Palestina eigenlijk opgezet zijn door China, een van de vele pogingen van de Chinese Communistische Partij om de op regels gebaseerde wereldorde (the rules-based order) te ondermijnen. De dominante westerse media en politiek doen wat zij kunnen om dat tegen te gaan. In Duitsland en Oostenrijk is solidariteit met de Palestijnse slachtoffers een misdrijf, Frankrijk en Italië gaan dezelfde richting uit en in België dreigt de christendemocratische staatssecretaris voor Asiel en Migratie een Palestijnse man zijn vluchtelingenstatus te ontnemen omdat zijn protest tegen de Israëlische massamoorden zou neerkomen op ‘extremisme’ en ‘haat prediken’. In de meeste media worden dan ook zonder scrupules antizionisme, protest tegen de genocide en steun aan Palestina gelijkgesteld met antisemitisme, waarna men ruim baan kan geven aan artikelen en commentaren over de vrees voor het ‘toenemend antisemitisme’.

In wat rest van Palestijnse ziekenhuizen worden steeds meer massagraven ontdekt, dat is niet leuk, maar wat erg is, is dat sommige joodse studenten zich ‘onveilig’ voelen op de campus vanwege de ‘intimidatie’ door steunbewegingen aan Palestina. (Maar dan toch niet de joodse studenten die de protesten tegen de genocide ondersteunen. Hoe zouden trouwens de Palestijnse overlevenden zich eigenlijk voelen? Wel veilig?) Voor de gemakkelijkheid doet men in de media maar alsof de protesten en steunbewegingen niet ook een zaak zijn van dokwerkers en fabrieksarbeiders die wapenleveringen blokkeren, of van intellectuelen en kunstenaars die pleiten voor een boycot van Israël, maar slechts van studenten, ‘jongeren’. En die jongeren, dat is algemeen bekend, die halen hun wereldbeeld uit sociale media, op de eerste plaats TikTok. En TikTok, dat weet iedereen ook, wordt gemanipuleerd door China, dat de jongeren volop fake news opdist.

Voilà. Massagraven, verwoeste huizen akkers hospitalen scholen bibliotheken begraafplaatsen, 34.000 doden, amputaties zonder verdoving, hongersnood, … Als China hen niet zo manipuleerde, zouden ‘jongeren’ dat helemaal niet erg vinden; als TikTok hen niet hersenspoelde, zouden zij geen probleem hebben met een genocide. Dat is ook een van de kwalijke gevolgen van de ‘ontlezing’ die hedendaagse samenlevingen teistert: de gevestigde media doen hun best om de lezers de waarheid te tonen en moeten alle krachten oproepen om westerse waarden als antisemitisme te verdedigen, terwijl de jeugd filmpjes kijkt en zich laat manipuleren door de Chinezen om solidariteit te betuigen met de slachtoffers van een massamoord.

 

https://rivieren-en-meren.online/2024/04/25/chinese-manipulatie/

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!