De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Waar het geld regeert verliest de rede.

Waar het geld regeert verliest de rede.

donderdag 24 september 2015 09:28
Spread the love

Een beetje geschiedenis waarom de VS de mol in de hedendaagse geschiedenis`is

=> 1979, de Sovjet-Unie stuurt militairen naar Afghanistan om hun tak binnen de regerende communistische, atheïstische Democratische Volkspartij te ondersteunen in hun gewapende strijd tegen de islamisten. De VS, nog aan het bekomen van de Vietnam tragedie en met de sluwe slechterik Reagan aan het roer, ruikt hun kans om de Sovjet-Unie hun eigen Vietnam te bezorgen. Miljoenen dollars worden gesponsord aan de meest radicale islamisten, onder hen ene Osama Bin Laden.
=> In 1992 verliezen de Afghaanse communisten de oorlog, in 1996 veroverd de Taliban Kabul. Een islam-fundamentalistische staat is geboren. Een veilige haven voor Al-Qaida.
=> 11 september 2001. Een aanval op Amerika door Al-Qaida. Op dat moment zit het wereldvreemde idiote zoontje van een ex-president in het witte huis. Die maakt van de shock gebruik om Afghanistan en later Irak binnen te vallen. In Afghanistan kan opnieuw gevochten worden tegen de buitenlandse bezetter, in Irak wordt een seculiere nationalistisch-socialistische dictatuur vervangen door een kapitalistische schijndemocratie. Sektarisch geweld teistert het land tot vandaag.
=> 2011 In de nasleep van de Arabische Lente heerst in Syrië een intern conflict. De VS kiezen partij voor de oppositiegroep ‘Vrienden van Syrië’ door middel van financiële steun. Het conflict dat maandelijks zo’n 500 mensen het leven koste veranderd mede door die steun in een oorlog met duizenden slachtoffers per maand. Allerlei Islamistische groepen komen de opstand vervoegen en het intern conflict wordt een regionale oorlog. De VS kiezen partij voor de oppositie om geo-politieke en economische belangen, niet uit humanisme. Moest dat zo zijn waarom laten ze landen als Eritrea, Saudi-Arabië, Israël, Qatar e.a. dan ongemoeid? 

=> De islamisten nemen delen van Syrië, en het nog steeds in burgeroorlog verkerende Irak in.
Ondertussen is het in Afghanistan ook nooit helemaal vrede geworden.
=>Zomer 2015, tienduizenden vluchtelingen uit die drie landen bereiken Europa.

Hoe zou de geschiedenis er hebben uitgezien als de VS de islamisten in Afghanistan geen miljoenen aan steun zou hebben toegestopt? Voor de vrouwen en mannen uit dat land, voor de mensen die zich 9/11 in de twin towers bevonden?
Hoe zou de geschiedenis er hebben uitgezien als de VS Irak niet binnen vielen?
Als het conflict in Syrië een interne aangelegenheid bleef zonder buitenlandse mogendheden die wapens en geld sturen om het conflict te voegen?

neem daarbij volgende feiten over de bakermat van het kapitalisme
– de VS is de grootste wapenexporteur ter wereld.
– de VS heeft 20 oorlogen gevoerd sinds WOII + één vandaag
– tal van democratische verkozen regimes werden met behulp van de VS ten val gebracht of werd dit gepoogd. (Iran 1953, Chili 1973, Venezuela 2002, Honduras 2009, Guatemala 1954, 1979 El Salvador 1979, Nicaragua 1981,…)
– de helft van de inwoners in de VS gaat niet stemmen bij de presidentsverkiezingen
– in 2008 zat in de VS 1% van haar inwoners in de gevangenis, onder zwarte mensen 1 op 9.
– de kandidaat die het meest heeft uitgegeven aan de verkiezingscampagne heeft in de VS tot nu toe altijd die verkiezingen gewonnen
– zonder de de steun van de VS zou Israël zijn oorlogszuchtige politiek niet kunnen voeren
– exportproducten uit de VS zoals coca-cola of McDonald’s kosten onze ziekenkas massa’s geld ten gevolge van obesitas en tandbederf.
– De Verenigde Staten had in 2011 nog steeds een van de hoogste CO2 uitstoot per inwoner met 17,3 ton.
– Amerikaanse politie doodt 2,6 burgers per dag

Wanneer het geld aan de macht is verliest de rede. Daarom, geen kapitalisme maar socialisme, waar niet het geld regeert maar wel barmhartigheid en rationeel denken.

    

 

take down
the paywall
steun ons nu!