De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bron: Vrede vzw

Vrede vzw viert 70-jarig bestaan op 7 december

Op zaterdag 7 december vieren we de zeventigste verjaardag van Vrede vzw. We starten met een panel van vier sterke vrouwen uit de internationale vredes- en solidariteitsbeweging. Daarna volgen muziekoptredens en sluiten we af met een bruisend feest.

woensdag 4 december 2019 19:03
Spread the love

In maart 1949 richtten een aantal linkse vredesactivisten, oud-weerstanders en voormalige politieke gevangenen de Belgische Unie voor de Verdediging van de Vrede (BUVV) op, als een van de vele afdelingen van de Wereldvredesraad. Begin jaren 70 wordt de organisatie omgedoopt tot Vrede vzw.

Van meet af aan legde Vrede vzw de nadruk op de structurele basisoorzaken van conflicten. Vrede en sociale rechtvaardigheid gaan hand in hand. Vrede vzw speelt al decennialang een centrale rol in de meeste grote vredesmanifestaties tegen oorlog, kernbewapening, stijgende defensiebudgetten en de wapenwedloop. De organisatie staat ook altijd op de voorgrond in de internationale solidariteit.

Zaterdag 7 december starten we om 19u met een korte inleiding over Vrede vzw. Vervolgens laten we vier eminente vrouwen aan het woord die een vooraanstaande rol spelen in het vredes- en solidariteitswerk: Medea Benjamin (VS), Malalai Joya (Afghanistan), Sadet Karabulut (Nederland) en Haneen Zoabi (Israël). Op de website van Vrede vzw vindt u meer over wie ze zijn. Verder zijn er hapjes, een muziekoptreden van Jaune Toujours, slam poetry van Martijn Nelen/Bekvegter en sluiten we af met feestgedruis onder leiding van DJ Azou.

Die dag verschijnt ook het boekje Weg van oorlog. Over militarisme en antimilitarisme van Ludo De Brabander uitgegeven bij EPO.

Praktisch

Datum: Zaterdag 7 december 2019
Plaats: De Expeditie, Dok Noord 4F, 9000 Gent
Uur: 19u00
Klik hier om te bekijken hoe je de locatie kan bereiken

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!