Van Vlaamse Gemeenschapscommisie naar Nederlandstalige Gemeenschapscommissie.

Van Vlaamse Gemeenschapscommisie naar Nederlandstalige Gemeenschapscommissie.

donderdag 15 oktober 2015 10:15

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) is en blijft na een naamsverandering een plaatselijk bestuur in Brussel van de Vlaamse Gemeenschap. Brussel is hoofdstad van België en van de Vlaamse Gemeenschap. Dat lijkt me prima zo.

De N-VA is nog altijd te klein en met haar uitgesproken conservatieve profilering niet representatief voor wat leeft in de Vlaamse Gemeenschap. De Vlaamse beweging is altijd overwegend, maar nooit homogeen Katholiek of kleinburgerlijk rechts geweest.

Toch begrijp ik niet dat sommigen in progressieve hoek de Vlaamse identiteit liever verloochenen dan er een progressieve en hedendaagse invulling aan te geven zoals pakweg de Frontpartij dat na WO1 of het Masereelfonds dat altijd heeft gedaan.

Gaan progressieve Brusselaars collectief dezelfde weg op als de Vlaams-nationalistische kamerleden die verweesd aan de das trekken of hun broeksriempje aanhalen als de Kamer op aangeven van Laurette Onkelinx applaudisseert voor onze Rode Duivels? Van een eerlijk politiek signaal gesproken.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!