De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

TAXshift opnieuw op tafel

TAXshift opnieuw op tafel

donderdag 8 oktober 2015 10:26
Spread the loveOnderschrift

Dat de vakorganisaties op 7 oktober een krachtig signaal gegeven hebben staat buiten kijf. Na een zeer lauwe sensibilisering, in de tijd die vooraf ging, is het cijfer van 100 000 betogers nog merkwaardiger dan de 120 000 van vorig jaar.

De werkgevers zijn er als de kippen bij om te stellen dat er weinig of geen hinder was in de bedrijven. Dit was ook de bedoeling , de actie was vooral gericht naar de regering.

Een krachtig signaal kwam er ook van de eerste minister, tegen alle tradities in werd de vakbondstop na de manifestatie niet ontvangen. Het respect voor de werknemers is ver te zoeken.

De stoere taal van Marc Leemans zal wat men de linkerzijde van de christendemocratie noemt in moeilijkheden brengen. De structurele band tussen de groene arbeidersbeweging en de CD&V , die vooral binnen de vakorganisatie meer en meer bekritiseerd wordt , zal nog wat meer uitgerokken worden. Wouter Beke moet vaststellen dat de taxshift-discussie die hij een paar weken geleden met een ronkende verklaring van tafel veegde er door de ACV-topman opnieuw opgelegd wordt.

De onrechtvaardige fiscaliteit zou toch het moment bij uitstek moeten zijn om deze regering wandelen te sturen. Enkel de orange partij heeft er belang bij de regering te laten struikelen. De liberalen en nationalisten bekommeren zich enkel om de werkgevers en zullen er alles aan doen om de huidige regeringsploeg aan boord te houden.

take down
the paywall
steun ons nu!