De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

PVDA Leuven onderscheidt ACW HERENT

PVDA Leuven onderscheidt ACW HERENT

maandag 3 februari 2014 21:44
Spread the love

Na een internet poll georganiseerd door de PVDA van  de regio Leuven heeft deze partij de ACW-afdeling van HERENT als winnaar van het rood Fonske uitgroepen.

Fonske staat voor Leuven en rood voor verzet en verontwaardiging. Deze onderscheiding wordt toegekend aan sociaal strijdbare organisaties in zijn ruimste betekenis.

Als voorzitter van deze plaatselijke afdeling moet ik eerlijk toegeven dat we waarschijnlijk onze overwinning te danken hebben aan ons omvangrijk netwerk. Opzich is dat ook belangrijk omdat we op die manier onze sensibiliserende kracht tonen.

Hat feit dat we genomineerd werden is achteraf gezien niet zo verwonderlijk, onze strijdpunten als armoede  , positief omgaan met de migrantenproblematiek, waardig werk voor iedereen , eerlijke belastingen   en andere sociale thema’s hebben we immers gemeenschappelijk. Onze ongebonden houding in verband met de partijpoltiek heeft zeker ook bijgedragen tot onze nominatie.

Vanuit onze ongebondenheid hopen we dat de linkerzijde die zich uitstrekt in het politieke spectrum van de progressieve Christendemocraten tot de PVDA versterkt uit de bus komt. Een vraag die we ons kunnen stellen is :Zou  een winst voor de PVDA de linkerzijde niet versplinteren en het rechtse blok sterker maken?

Zeker niet , de armen, de misnoegden, de verdrukten  stroomden uit woede en frustratie door naar het Vlaams Belang en recentelijk naar de NV-A .Wanneer deze stemmen terecht komen bij de PVDA-PTB ,de partij die armoede een stem geeft, zal links versterkt worden ,meer nog, politici die actief zijn bij GROEN, SP-a en de ACW strekking bij de CD&Vzullen zich gesterkt weten om armoedebestrijding op de politieke agenda te plaatsen ipv belastingsverminderingen die enkel de middenklasse ten goede komen.

De eis van vele middenveldorganisatie : geef armoede een stem, zal dan eindelijk realiteit worden.

take down
the paywall
steun ons nu!