De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Over de werkmens die zijn dagelijkse taak verricht en de olifant in de kamer

Over de werkmens die zijn dagelijkse taak verricht en de olifant in de kamer

donderdag 9 mei 2013 19:01
Spread the love

Wallahi, het kan me echt niet schelen.

Wat zou het nog veranderen?

Waren de dagen onder hem niet beter?

Dit is het verhaal van de werkmens zoals ik het gedetailleerd uit zijn mond heb gehoord.

Het is ondertussen al wel even geleden, maar Mubarak is vrijgesproken. Er hangen nog een aantal corruptiezaken boven zijn hoofd, maar hij heeft de oproerpolitie noch bendes de opdracht gegeven de onderdanen op Tahrir de dood in te jagen. Dat was hem niet, dat heeft de rechter beslist.

Nu het kan de meeste overlevenden weinig schelen. Als je opgroeit met een regime dat je verwaarloost, leer je je plan wel trekken. Niet denken dat er ooit iets verandert. De familie van de slachtoffers, ja, en rechtvaardigheid, mooi, maar is dat de kaas tussen mijnen boterham? Zal ik u eens iets zeggen? Ik krijg daar stenen kloten van, van al dat politiek gezever.

Het is dus alsof het leven gewoon doorgaat en niemand spreekt over de olifant in de kamer.

Een kleine olifant. Een chinees porseleinen olifantje. Wachten tot het van de kast valt om de scherven bij elkaar te vegen. Goedkoop spul dat snel wordt vervangen. 

take down
the paywall
steun ons nu!