De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Opmerkelijke feedback aan deze zestigjarige essayist-activist

Opmerkelijke feedback aan deze zestigjarige essayist-activist

vrijdag 5 augustus 2022 08:38
Spread the love

De laatste tijd, sinds ik zoals zoveel mannen en vrouwen voor mij uiteraard, zestig ben geworden, heb ik geregeld wat minde energie. Er zijn ook meer dan problemen genoeg, tot nog toe gelukkig meestal iets verder van ons bed.

Op 4 augustus kreeg ik dan een reactie van een trouwe lezer in de brievenbus, die me eerlijk gezegd wel wat opmontert. Zoiets is welkom, het is niet simpel, gedurende decennia bepaalde (vergeten of verwaarloosde) waarden te verdedigen, vaak tegen de bierkaai op.

 

“Geachte Heer Hublou

Héél hartelijk dank voor uw zeer goede – uitmuntende (!) analyses voorbije maanden ivm onder andere :

“Bedenkingen bij een golf van burn out” = zeer correct

“Onvoorspelbaar Rusland. Strategische analyse”

“Religieuze reflectie bij een ecologisch ramp- journaal”

De oorlog in Oekraine …enz

Mijn standpunt = Géén enkele hoofd- redacteur (of journalist kwaliteitskrant) in Belgïe kan betere historische analyses maken én schrijven, of historisch (“gekaderde”) opinie- stukken schrijven dan U. Zeker weten! zéker weten.

Doe zo verder.

Ik dank U nogmaals heel hartelijk voor uw uitzonderlijk goede opiniestukken, brieven, historische essays, … de voorbije jaren.

Zeer goed, U bent Een Goed Mens die zo, op deze wijze, elke dag opnieuw, ook Het Goede doet.

Vriendelijke zomerse groeten”

______   _______   _______

Deze reactie stemt overigens overeen met deze van een long time friend die onlangs aan tafel ter gelegenheid van mijn verjaardag, stelde: “Uw leven doet mij mij denken aan de bekende uitdrukking uit het evangelie:

“Verzamel geen schatten op aarde,
maar in de hemel, waar mot noch houtworm ze aantasten”

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!