De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

OPEN CALL: L’IDEE Verbeeld de toekomst

OPEN CALL: L’IDEE Verbeeld de toekomst

dinsdag 26 januari 2021 10:52
Spread the love

In 2021 viert het Masereelfonds zijn vijftigjarig bestaan. Net zoals in het allegorische boek ‘L’Idée’ van onze naamgever Frans Masereel (1920), willen we een ode brengen aan hen die aan de norm ontsnappen. Aan hen die via nieuwe ideeën, de toekomst van de maatschappij van koers doen keren. Nu, op het punt van ongekende maatschappelijke veranderingen, hebben we nieuwe ideeën meer dan ooit nodig, om wegen te verkennen die we normaliter niet nemen. We roepen op om jouw verbeelding te gebruiken als cruciaal ingrediënt voor een andere, nieuwe, meer duurzame toekomst voor ons allen. Als we onze idealen kunnen verbeelden, kunnen we ze immers ook najagen.

Bezorg ons jouw hoopvol, inspirerend idee voor de toekomst vóór 5 februari. Dit kan aan de hand van een foto, een gedicht, een essay, een film, een tekst, een (foto van) een kunstwerk, maquette, of hoe je maar wilt. Indienen doe je door een mail te sturen naar info@masereelfonds.be met als onderwerp: “L’IDEE”.

Uit alle inzendingen kiest het kunstenaarscollectief, samengesteld uit Pierre Muylle, Alain Platel, Gerda Dendooven, Ben Benaouisse, Lisaboa Houbrechts en Mario Debaene de ideeën die hen het meest beroeren en inspireren en maken deelnemers kans op:

  • Deelname aan het creatief proces met het collectief
  • Publicatie in een boek

~ Ideeën zijn de motor van sociale veranderingen ~

Niet twijfelen dus, maar doen!

C/ Mario Debaene

Facebook_oproep_MF

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!