De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

NOODKREET IN LEUVENSE GEMEENTERAAD OVER TURKSE INVAL

NOODKREET IN LEUVENSE GEMEENTERAAD OVER TURKSE INVAL

dinsdag 22 oktober 2019 14:46
Spread the love

Koerdisch sp.a-lid slaakt in Leuvense gemeenteraadszitting noodkreet over Turkse inval

“Help alsjeblief om de volkerenmoord op de Koerden in Noord-Syrië, die sinds 9 oktober aan de gang is, te doen stoppen”. Dat heeft een emotionele Aynur Tasdemir (sp.a), een vrouw van Koerdische afkomst, maandagavond in de Leuvense gemeenteraad gezegd in een aanklacht tegen de Turkse aanval op Koerdisch gebied in Syrië. Na haar noodkreet volgde applaus op alle banken.

“Kinderen, baby’s, ouderen, vrouwen, mannen… kortom onschuldige burgers worden vermoord, onthoofd, verdreven, bestolen, verkracht, uitgehongerd en verminkt met chemische wapens. Dit is pure waanzin en de wereld kijkt toe. Toen de Koerden tegen IS vochten waren ze bondgenoten. Momenteel is de EU jammer genoeg enkel bezorgd over een nieuwe vruchtelingenstroom, terwijl het overduidelijk is dat dit alles zal leiden tot een comeback van de Jihadisten”, aldus Tasdemir.

Het sp.a-lid riep de EU en België op tot het nemen van dwingende maatregelen. “Elke dag waarop wij van de veiligheid in Europa genieten, sterven er kinderen die we misschien hadden kunnen redden. We mogen niet machteloos met de armen over elkaar blijven toezien. ‘Geen vrienden behalve de bergen’. Het beroemd Koerdisch spreekwoord is een feit. Koerden hebben geen vrienden”, aldus Tasdemir.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!