De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

NAVO bewapent Al-Qaeda via Libië

dinsdag 30 augustus 2011 17:46
Spread the love

De VSA en de NAVO weten zeer goed dat de grootste groep van buitenlandse jihadisten in Irak Libiërs waren.  De VSA heeft nu de dood aangekondigd in Pakistan van Abd Al-Rahan, de nummer 2 van Al-Qaeda, alweer een Libiër.
Ook een belangrijk deel van de rebellen in Libië zijn islamitische strijders die de NAVO heeft laten bewapenen door Qatar en Frankrijk. Daarbij zien we ook op de televisie dat de rebellen tonnen wapens nemen uit verlaten regeringskazernes.

Gewelddadige aanvallen in de regio

Intussen hebben al deze wapens hun weg naar de ganse regio gevonden en zijn er tussen 18 en 26 augustus 3 grote gewelddadige aanvallen in de regio gepleegd die door de partijdige media, als woordvoerder van de belangen van de NAVO, zeer diskreet gehouden werden.

*De terroristische aanval op het VN gebouw in Abuja, Nigeria met 23 doden en 81gewonden. Een  nauwkeurig gekozen doelwit en dus een mogelijke reactie op de agressie van de NAVO tegen Libië  De media blijft zeer diskreet en er werd geen info over de slachtoffers en hun nationaliteit vrijgegeven.

*De aanval op 18 augustus in Eilat, Israel dicht bij de Sinaï woestijn, een vuurgevecht dat  uren geduurd heeft met 8 Israëlische doden. Het is een gewelddadige en uitzonderlijke aanval qua locatie, daders, Egyptische jihadisten en het aantal Israëlische doden. De media blijft weer zeer diskreet. De aanval werd gevolgd door Israëlische bombardementen op Gaza. Israel heeft zijn woede en wraak op een zwakke tegenstander gekoeld. Sindsdien vliegen heen en weer lichte raketten van Hamas en zware bombardementen van Israel.
Israel heeft ook 5 Egyptische grensagenten gedood wat een grote woede en protest bij de Egyptische bevolking veroorzaakt heeft. Het is een opmerkelijke stijging van spanning in de regio.

*De aanval op een militaire kazerne in Algerije met 18 gedode militairen die werd opeist door Al-Qaeda au maghreb islamique(AQMI).
Het lijkt me dat er een verband bestaat tussen deze gewelddadige aanvallen en het bewapenen van de rebellen in Libië door de NAVO.
Het lijkt me dat de NAVO ernstige fouten aan het maken is en daarom probeert ze deze gewelddadige aanvallen stil te houden.
Het lijkt dat het de bedoeling van de NAVO is de regio te destabiliseren ofwel zijn de leiders van de NAVO landen kortzichtig en onbekwaam.

Islamitische strijders aan de macht dank zij NAVO bombardementen

In Irak, Afghanistan, Pakistan, Jemen, Somalië bombarderen de VSA en de NAVO de islamitische strijders om de regeringen in stand te houden, in Libië bombarderen ze de regeringstroepen om de islamitische strijders aan de macht te brengen.
Het schijnt dat nu de militaire chef van Tripoli, Abdulhakim Belhadj, een oude Al-Qaeda strijder is en ook de voormalige leider van het Libyan Islamic Fighting Group(LIFG) , die op de Amerikaanse terroristische lijst staat. Zie:
http://www.youtube.com/user/RussiaToday#p/u/1/1D7yVkSyIPs
http://www.presstv.ir/detail/196198.html

De VSA en de NAVO gebruiken de islamitische strijders als het hen helpt om hun kolonialistische ambities te verwezenlijken.

Dit bewijst dat de “oorlog tegen terrorisme ” een grote leugen is en gewoon een excuus is om de moslimlanden te overheersen, militaire bases te installeren om hun rijkdom onder bedreiging uit te buiten.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!