De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Meester van slaven benoemen slavenbevrijders mensensmokkelaars

Meester van slaven benoemen slavenbevrijders mensensmokkelaars

vrijdag 1 juni 2018 21:11
Spread the love

 

Mensen die de joden hielpen van de nazivervolging, door ze onderdak te geven ,verbergen en helpen vluchten naar veilige landen waren helden, toch een misdaad binnen Nazi Duitsland.
Mensen die de slaven hielpen bevrijden van de wrede barbaarse Europese en Amerikaanse kolonialisten en meesters van slaven zijn nu helden maar toen waren ze ook misdadige ‘mensensmokkelaars’ die riskeerde doodgeschoten te worden.
Ook nu benoemen de Europese meesters van slaven de bevrijders van slaven misdadige mensensmokkelaars.

4 miljard mensen in de rest van de wereld hebben geen menswaardig leven,ze moeten leven met minder dan 2 euro per dag, hebben geen drinkbare water ,geen goede medische verzorging….De arme bevolking van tientallen landen moeten nog leven onder de terreurbombardementen van de landen van de terreurorganisatie NAVO, genocidaire koloniale Europa en imperialistische Verenigde Staten America.

De slachtoffers van een misdadige armoede en onwettelijke agressieoorlogen vragen hulp om te kunnen vluchten,emigreren naar de landen van de uitbuiters ,onderdrukkers dieven van de rijkdom van hun land van herkomst ,de Europese en Amerikaanse kolonialisten en meesters van slaven.
Het is een business,de prijzen zijn volgens de ‘vrije markt/uitbuiting’ van de westerse wereldoverheersers. Ideaal zou zijn dat de gidsen ,de helpers,de bootkapiteinen veermannen,de bestuurders…zouden solidariteit tonen met de meest kwetsbaren en de armen ,onderdrukte,de uitgebuitenen goed behandelen en  een goede en veilige transport aanbieden voor een zo laag mogelijke prijs.
De wrede wereldoverheersers Europese Unie en V.S.A moeten maar zorgen voor een menswaardig wereldwijde maandelijkse minimumloon,40 uur/week en  een  menswaardig maandelijkse leefloon voor alle werklozen in de rest van de wereld en ook  een einde maken aan hun,sinds eeuwen, barbaarse agressieoorlogen voor economische en politieke winst tegen de bevolking van de rest van de wereld die ze bezien als minderwaardige mensen .

“Elke koe in de Europese Unie krijgt tweeënhalve dollar subsidie per dag.Dat is meer dan waar 75% van Afrikanen van moeten leven.”(1)

“Die royale subsidies moedige boeren aan om veel meer gewassen te verbouwen dan nodig is en de overschotten worden in de ontwikkelingslanden  gedumpt.”(2)

“Voor nog geen 1% van het inkomen van de rijkste landen kunnen ieder jaar de ergste gevolgen van armoede aanzienlijk worden beperkt”

“De mensen die in armoede leven zijn kwetsbaar en hebben geen stem”(3)

1. Jessica Williams”50 feiten die de wereld moeten veranderen”blz.45

2. idem blz 59

3.idem blz56

Phyllis Bennis”Before & After.US Foreign policy and the 11th crisis”

http://community.dewereldmorgen.be/blog/janu/2011/05/10/de-westerse-mens-draagt-een-kolonialistische-bril

http://community.dewereldmorgen.be/blog/janu/2011/11/12/als-de-westerse-mens-zijn-kolonialistische-bril-afzet

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!