De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Foto: Bert Blondeel
Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Meer dan 298.000 euro voor mensen op de vlucht: geslaagde editie Refugee Walk

Vluchtelingenwerk Vlaanderen heeft zondag 3 oktober voor de zesde keer de Refugee Walk georganiseerd. Meer dan 1.570 mensen stappen mee en haalden meer dan 298.000 euro op. Gewoonweg fantastisch en een warm signaal van solidariteit met mensen op de vlucht. Hiermee tonen deelnemers in heel Vlaanderen hun solidariteit met vluchtelingen en asielzoekers én maken ze een wezenlijk verschil om hen te helpen. 

maandag 4 oktober 2021 11:58
Spread the love

 

De massale opkomst voor de Refugee Walk bewijst dat de steun voor vluchtelingen groot is in verschillende lagen van de bevolking. Ook ambassadeur Jonas Geirnaert wandelt vandaag mee.

“Ik vind het belangrijk om aan de mensen van hier te laten zien dat vluchtelingen ook mensen zijn zoals jij en ik, die recht hebben op een goed en een veilig leven”, vertelt Jonas. “Bovendien wil ik aan vluchtelingen tonen dat er hier heel veel mensen zijn die vinden dat zij hier welkom zijn. Daarom doe ik mee met Refugee Walk!” De opbrengst van de Refugee Walk gaat naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen, waarmee meer acties voor een humaan vluchtelingenbeleid worden mogelijk gemaakt.

Foto: Bert Blondeel

Groot draagvlak voor vluchtelingen

Dit fantastische resultaat bewijst dat er vandaag een groot draagvlak bestaat om mensen op de vlucht te steunen. “Deelnemers willen meer dan ooit hun solidariteit met vluchtelingen tonen”, bevestigt Charlotte Vandycke, directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Foto: Bert Blondeel

“Die steun is dan ook hard nodig. Een broodnodig signaal ook om de komende maanden verder de rechten van mensen te verdedigen en mensen te helpen in hun zoektocht naar bescherming voor oorlog, geweld en vervolging, veilige toegang tot Europa, hun zoektocht naar correcte én begrijpelijke informatie, en een dak boven hun hoofd.”

Samenwerking met stad Leuven

Mensen stappen vandaag een symbolische route van 10, 20 of 40 km op het centrale event in Leuven of een wandelen een persoonlijk parcours in eigen streek. De stad Leuven is voor de tweede keer gaststad van de Refugee Walk.

Foto: Bert Blondeel

“We zijn blij dat Leuven voor de tweede keer gaststad is voor de Refugee Walk,” “vertellen schepen van mondiaal Lies Corneillie en schepen van diversiteit Lalynn Wadera. “De wandeling past perfect binnen ons DNA. Want we zijn ons sterk bewust dat Leuven geen eiland in de wereld is en vinden het belangrijk om ook onze verantwoordelijkheid op te nemen voor mondiale uitdagingen. Bovendien leven ook in Leuven veel nieuwkomers met een vluchtverleden.”

“We tonen hen de weg naar huisvesting, opleidingen en tewerkstelling en natuurlijk ook naar ontmoeting en ontspanning. En dat doen we niet alleen, we kunnen daarvoor rekenen op de inspanningen en de solidariteit van vele Leuvense vrijwilligers. De Refugee Walk is een fijne manier om die solidariteit nu ook breder te tonen. Daarom wandelen we zelf ook mee.”

Foto: Bert Blondeel

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!