De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Mannschaft bestaat uit stelletje homo’s’
Holebi, Mensenrechten, Duitsland -

‘Mannschaft bestaat uit stelletje homo’s’

donderdag 15 juli 2010 10:48
Spread the love

Sneuvelt een van de laatste taboes in het voetbal? Als het aan de manager van stervoetballer Michael Ballack, Michael Becker, ligt wel. Volgens Becker haalde Duitsland de finale niet omdat het nationale elftal wordt bevolkt door een stelletje homo’s. Het weekblad Der Spiegel publiceert deze week een artikel onder de titel ” Nieuwe Duitse Mannen” waarin journalist Aleksander Osang verslag doet over een gesprek dat hij met Michael Becker had. Die vertelde Osang dat er verscheidene homo’s in het team zaten en dat een voormalige speler van het Duitse team binnenkort bekend zou maken wie dat wel waren. Toen naar de seksuele voorkeur van een nieuwe speler in het team werd gevraagd, antwoordde Becker dat desbetreffende speler ‘half-gay’ was.

Becker beschouwt de nieuwe en elegante speelstijl van de Mannschaft als een gevolg van het aantal homo’s in het Duitse team. Volgens Becker is ook het verlies tegen Spanje een gevolg is van de nieuwe manier van spelen. Becker zegt ondertussen dat hij verkeerd geciteerd wordt, maar wil het verhaal toegeven, noch ontkennen.

Voetbal blijft tot op vandaag een homofoob bastion. De Britse voetballer Justin Fashanu kwam in 1990 openlijk voor zijn homoseksualiteit uit tijdens een interview op de BBC. Veel van zijn vroegere collega’s vielen over hem heen. Als gevolg van antihomo-spreekkoren verliet hij in 1994 het prof-voetbal. Valselijk beschuldigd van de aanranding van een 17-jarige jongen, pleegde Fashanu in 1998 zelfmoord door zich op te hangen in een garage. (foto)

Bron : Weekblad Der Spiegel/ BBC / Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!