De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ondertussen in Duitsland…
Duitsland, Rente, Obligaties -

Ondertussen in Duitsland…

donderdag 24 november 2011 10:12
Spread the love

Voor zover dat nog mogelijk was, werd de eurozone woensdag opgeschrikt door een mislukte verkoop van… Duits staatspapier. Het lijkt er nu stilaan op dat de wereld Europa in zijn totaliteit heeft opgegeven, want na de Spaanse, de Italiaanse en de Belgische rente, stijgt nu ook de Duitse rente (zie grafiek).

Hoewel Duitsland nog steeds erg goedkoop kan lenen kon het land woensdag op de financiële markten slechts 3,6 miljard van de in totaal 6 miljard euro aan obligaties slijten. De Bundesbank kocht dan maar de rest op.

Totnogtoe profiteerde de Duitse schatkist van de miserie in de eurozone. Italiaans, Spaans en Belgisch staatspapier werd gretig ingeruild voor ‘veilige’ Duitse Bunds. Maar daar dan ook een einde aan te zijn gekomen.

http://www.bloomberg.com/news/2011-11-23/european-u-s-stock-index-futures-retreat-bhp-billiton-logica-may-slide.html

http://www.tijd.be/nieuws/geld_beleggen_algemeen/Belegger_neemt_Belgie_in_de_tang.9129784-3467.art?ckc=1

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!