De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Klimaat: CD&V valt uit de toon
Klimaat, Milieubeweging -

Klimaat: CD&V valt uit de toon

zondag 13 juni 2010 22:35
Spread the love

Als we vandaag geen ernstig klimaatbeleid voeren, dan zullen we daar in de toekomst zeer zwaar voor betalen. Dat is zowat de centrale boodschap van het Stern-rapport dat in 2006 de economische kost van de klimaatverandering becijferde. De boodschap lijkt bij de meeste politieke partijen te zijn doorgedrongen. Van Open VLD over Groen! en sp.a tot PVDA+ stellen de partijprogramma’s dat er nood is aan gevoelige reductie van de CO2-uitstoot. Voor de sp.a en Groen! is dat ‘minstens 30%’, voor Open VLD 30% en voor PvdA+ 40%  tegen 2020. Dit is ook de doelstelling die de milieubeweging naar voor schuift op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten. Ook NV-A pleit nog voor ‘ambitieuze doelstellingen’, maar plakt er geen cijfer op.

Tegenover die ruime eensgezindheid staat CD&V, die zich uitdrukkelijk kant tegen de verhoging van de Europese reductiedoelstelling van 20 naar 30% en daarmee aangeeft dat ons land als toekomstige Europese voorzitter moet ingaan tegen de stelling van de Europees commissaris Hedegaard, die communiceerde dat een verhoging naar 30% haalbaar en betaalbaar is.

Groen! en sp.a pleiten als enigen voor een klimaatwet met een lange termijnstrategie.

Bron : Bond Beter Leefmilieu

take down
the paywall
steun ons nu!