De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Janu, al enige,  reageerde ooit op een van mijn blogs (19)

Janu, al enige, reageerde ooit op een van mijn blogs (19)

donderdag 1 oktober 2015 22:20
Spread the love

En dat was (hartverwarmend, het feit alleen al) op mijn blog (11) d.d. 10.08.2015 met als titel  ” Uw reactie?”

Deze blog haalde het grootste aantal bekijkers, nml. 47.  PS : ik zou, echt, echt wel eens willen weten welke aantallen de blogs van collega’ halen.  Nuttige transparantie als jullie het mij vragen.

Janu liet optekenen : “sommige delen van jou (w teksten) lijken op een voorgerecht.  Ik wacht op het hoofdgerecht”.

Hoe juist ( voor mij), empathisch en nieuwsgierig.

Inderdaad ik ben al 50 jaar activist voor een missie.  Deze missie heb ik tenslotte kort uitgebracht voor een wedstrijd dit jaar.  De oren van de jury stonden niet naar mijn mond, zoals Zarathustra metaforisch zei. 

De titel van mijn inzending luidt ;

“Om machtsmisbruik bij politieke besluitvorming te verhinderen en uit te roeien.  Er worden structurele en radicaal vernieuwende regels voorgesteld.  Regels voor ‘behoorlijk bestuur’ ofte ‘BB-regels”. 

12 din A4 in goed leesbare letters. Maar uiterst gecondenseerd.

Dat is het hoofdgerecht, Janu.  Ik wil deze 12 blz.  Janu niet onthouden maar hoe?

In dat hoofdgerecht besprak ik ook wat de voorzitter van de Wereldbank nu zegt.  “volgens een recent rapport van de Verenigde Naties verliezen arme landen door de praktijken van fiscale optimalisatie ( wat regelrecht corruptie uitmaakt) elk jaar zowat 100 miljard dollar. 

Bij mijn weten is dat de eerste, met macht,  van de wetenden die dat duft zeggen.  

Lang geleden schreef ik een prijsloze wedstrijd uit onder wetenschappers “bereken de totale kost voor de mensen van corruptie, fraude en lobbying”.  Dat is weetbaar.  De wetenschappers deden het in hun br..k.  Alweer volgen Nietzsche ‘ Menschlich, al zu Menschliches’.

Louis Marie Lagae

take down
the paywall
steun ons nu!