De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Invloed van coronavaccins op de menstruatie. Onderzoek afgerond, resultaten opvallend

Invloed van coronavaccins op de menstruatie. Onderzoek afgerond, resultaten opvallend

maandag 18 juli 2022 09:41
Spread the love

 

66% ervaarde een doorbaakbloeding ondanks menopauze, 42% ervaarde zwaardere bloedingen dan anders. Opvallende resultaten.

Er deden 39.000 personen mee aan het onderzoek door de University of Illinois en de Washington University School of Medicine in St. Louis, dat benadrukt dat het geen onrust wil stoken. Het hoofd van de onderzoekers, Dr. Kate Clancy, beschreef het zo; ‘ het is niet dat we denken dat dit zorgwekkend is of een blijvend effect heeft. Dat betekent niet dat het pijnlijk, verontrustend en eng was voor sommigen’.  De onderzoekers willen, met deze resultaten naar buiten te brengen, dat vrouwen weten dat ze niet alleen zijn, dat het ‘normaal’ is. Al zijn daarover misschien niet alle meningen dezelfde.

Er  is weinig onderzoek openbaar naar de bijwerkingen van coronavaccins. Zo bleek uit hetzelfde onderzoek dat 74,6% van de respondenten ten minste één van volgende klachten ervaarde na de tweede dosis: hoofdpijn, misselijkheid, koorts en/of vermoeidheid.

https://www.science.org/doi/10.1126/sciadv.abm7201

 

Taboe

De neveneffecten van de coronavaccins behoren tot de taboesfeer. Reden is simpel. Als we van corona af willen moeten we zoveel mogelijk mensen vaccineren was, en is nog steeds de gedachte bij de overheid en hun experten. Herinner u maar de uitnodigingsbrief voor vaccinatie van de overheid waarin stond dat ‘als 70% zich laat vaccineren we groepsimmuniteit bereiken’.  Nadien werd dat 80% en 90%, en toen bleek dat van die groepsimmuniteit niet veel in huis kwam werd de motivering dat het aantal ziekenhuisopnames daalt en dat de coronavaccins transmissie vertragen. Je voelt de sfeer waarin we zitten, we moeten zoveel mogelijk mensen naar het vaccinatiecentrum krijgen of we raken niet van de maatregelen af.  Als je dan te koop loopt met mogelijke bijwerkingen als doorbaakbloedingen, pijnlijke menstruaties en koorts dreigt die vaccinatiecampagne te falen. Vandaar de krampachtige sfeer als het over vaccins gaat. ‘Het is precies een engeltje dat op mijn tong pist, ik voel me 30 jaar jonger’ citeerde VRTNWS de intussen overleden Jos, die het eerste coronavaccin kreeg. Deze commerçantenpraat heeft natuurlijk als nadeel dat veel mensen zich met de beste wil van de wereld laten vaccineren maar dan verrast worden door een neveneffect. Denk maar aan sporters die een hartspierontsteking kregen. Toen werd plots gecommuniceerd dat je niet mag sporten vlak na vaccinatie. De vaccinatiecampagne was al maanden bezig op dat moment.

Vanuit de gedachte dat we groepsimmuniteit kunnen bereiken met vaccinatie kan je nog begrijpen dat de overheid, media en hun experten niet te koop lopen met mogelijke neveneffecten (al valt daarover te discuteren), nu we weten dat de vaccins niet voor groepsimmuniteit zorgen valt het argument, je doet het voor de gemeenschap, weg, en is het aan het individu om een afweging te maken. Een individu dat correct is geïnformeerd, dus niet enkel geïnformeerd door de bedrijven achter de vaccins. Denk maar aan ‘uit onze studie blijkt dat het vaccin 95% effectief is’.

De sfeer die rond de coronavaccins is gecreëerd, dat hadden we beter kunnen doen. Fake news, zowel bij voor als tegenstanders, felle sociale druk, zondebokpolitiek, uitsluiting, taboe.  Een les voor de overheid, de media en hun experten, maar ook voor felle tegenstanders van de vaccinatiecampagne die foutieve beweringen verspreidde. De gulden middenweg bleek even niet te bestaan.

 

 

 

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!