De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

“Hoogbegaafdheid kan leiden tot anorexia of zelfdoding. Artsen leggen te weinig de link met anorexia of zelfdoding.”

“Hoogbegaafdheid kan leiden tot anorexia of zelfdoding. Artsen leggen te weinig de link met anorexia of zelfdoding.”

zaterdag 10 juni 2017 17:47
Spread the love

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20170518_02889475/hoogbegaafdheid-kan-leiden-tot-anorexia-of-zelfdoding?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_term=hbvl&utm_content=article&utm_campaign=seeding

“DONDERDAG 18 MEI 2017 OM 20.00 UUR

 

Universiteit Hasselt | Agoralaan gebouw D | 3590 Diepenbeek

Heeft u al hoogbegaafde patiënten op consultatie gehad? Met welke symptomen komen ze tot bij u? Is hoogbegaaftdheid makkelijk te herkennen? Weet u wat best te doen? Dit seminarie geeft naast het aanreiken van handvatten om hoogbegaafdheid te herkennen, ook aan welke stappen u kan ondernemen bij een vermoeden van hoogbegaafdheid.

Accreditering voor artsen werd aangevraagd.

Programma

20.00 uur  Welkomstwoord
prof. dr. Piet Stinissen
20.10 uur Lezing ‘Hoogbegaafdheid in de gezondheidszorg’
prof. dr. Tessa Kieboom, prof. dr. ir. Kathleen Venderickx
21.00 uur Getuigenis
21.20 uur Panelgesprek
moderator prof. dr. Neree Claes
22.00 uur Receptie

http://www.uhasselt.be/hoogbegaafdheid

Ja hoor, de mail is al weg. 150 dokters die de moeite doen om daar aanwezig te zijn … is hoopgevend. Ik heb al decennia geen huisarts. Wie zou ik (lukraak) moeten kiezen?

Ik vind dat mensen met anorexia een extreem irrationele “oplossing” hebben “gekozen” voor hun nood aan controle en andere problemen. Terwijl hoogbegaafden juist ook – maar niet exclusief – reeds op jonge leeftijd al een zeer logische kijk op dingen zouden moeten hebben. Het zou dus vooral of uitsluitend kunnen gaan om hoogintelligenten. Maar anderzijds kunnen emotionele, psychische, … in combinatie met genetische en biochemische factoren en sociale situaties en ervaringen en “programmeringen” in en buiten het gezin veel waarder doorwegen in iemands gedrag, karakter en mentaliteit dan rationaliteit. En aangezien het vooral om vrouwen gaat en ik een man ben … Ik heb wel zelf zo iemand eventjes gekend, maar de oorzaak was seksueel misbruik door twee vreemden. Vertelde ze.

Wat er ook van zij, wie hulp en begrip nodig heeft, moet die krijgen en taboes moeten “eroderen”.

Misschien kan ik een lijst van die dokters bemachtigen en hen een mail sturen. Nog maar eens:

https://www.petities24.com/hoogbegaafdheidvolwassen_underachievers_het_taboe_moet_weg

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!