De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Het walgelijkste filmpje van het jaar
Moslims, Wereld, Debat ? -

Het walgelijkste filmpje van het jaar

dinsdag 4 januari 2011 10:40
Spread the love

Een gastcolumn van Eddy Daniels

http://vimeo.com/16779150

Dit filmpje werd op het internet ontdekt door Marc Schoeters. Het is belangrijk dit filmpje te verspreiden om de waanzin te tonen die zich in naam van de redelijkheid verspreidt. Het is ook belangrijk dat iedereen het met redelijke argumenten leert te ontkrachten, want anders is de waanzin eindeloos.
In dat opzicht is de interventie van dr. Saïd Okasha van al-Ahram vanaf ongeveer 12’55 tot circa 19’50 bewonderenswaardig.

Tegenover een interviewster die niet de meest elementaire dossierkennis bezit, maar met superieure arrogantie een dossier presenteert dat begint met een telfout waarvan het onwaarschijnlijk is dat ze zo dom zijn ze te maken, blijft hij de stem van de redelijkheid vertolken, zelfs al wil ze hem op een autoritaire manier de mond snoeren. De manier overigens die de meeste imams toepassen tijdens de ‘dialoog’ met andersdenkenden: zij praten en de anderen moeten luisteren.

Het blijft mijns inziens echter belangrijk tegenover de taal van de waanzin de taal van de rede te behouden, zoniet worden ‘wij’ als ‘zij’ en geven we precies datgene op wat ‘onze’ beschaving onderscheidt van de ‘hunne’.

Persoonlijk wil ik wijzen op het verhaal van de imam vanaf 6’45 tot ongeveer 8’20 over de joodse vrouw die Mohammed uitnodigt op een maal en de rechterbil van een lammetje vergiftigt omdat zij weet dat de profeet dit het liefst heeft, en zo te ontdekken of hij werkelijk een profeet is. Waarna Allah het lammetje weer laat leven en zeggen: ‘Eet mij niet’. Het verhaal verschijnt inderdaad in de Hadith maar met grondige verschillen en dit kan in een debat met moslims gebruikt wordt.

Bron : Express.be / lvb.net

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!