De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Een cadeauboek voor het moslimkoppel: hoe sla je je vrouw?
Geweld, Moslims, A gift for the muslim couple, Hazrat Maulana Ashraf Ali Thanvi, Huwelijk -

Een cadeauboek voor het moslimkoppel: hoe sla je je vrouw?

woensdag 28 maart 2012 13:13
Spread the love

Een controversiële handleiding met de titel “A Gift for the Muslim Couple” raadt moslimmannen aan om hun vrouwen op allerlei manieren te controleren, en zelfs te slaan.

Het boek telt 160 pagina’s, is geschreven door ene Hazrat Maulana Ashraf Ali Thanvi. Het werd te koop aangeboden in een boekenwinkel in Toronto, maar was vrijwel onmiddellijk uitverkocht.

In de eerste bladzijden staat dat “het misschien nodig is om je vrouw te bedwingen met kracht of bedreigingen”. Maar iets later raadt de auteur aan dat “de man zijn vrouw met liefde en goedheid moet behandelen, zelfs wanneer ze zich dom en traag gedraagt.”
Op de 45ste pagina wordt beschreven hoe de vrouw “toelating” moet krijgen van haar man om zijn huis te verlaten. Ook heeft ze de plicht om “haar mans verlangens te bevredigen”.

Volgens het boek mag een man zijn vrouw beledigen, haar “bij de oren” grijpen, en “haar met de hand of de stok slaan”. Maar hij moet zich inhouden om haar “buitensporig geweld aan te doen.”

Volgens sommige gematigde moslims is het boek onaanvaardbaar en moet de eigenaar van de boekenwinkel voor de rechter worden gedaagd. Hun Canadese vertegenwoordiger, de politieke activist en schrijver Tarek Fatah  beweert dat “de moslimgemeenschap weet dat dit soort gedrag wijdverspreid is, zelfs al zullen moslimleiders het blijven ontkennen.”

http://www.torontosun.com/2012/03/23/book-tells-muslim-men-how-to-beat-and-control-their-wives

http://www.torontosun.com/2012/03/26/disgust-over-muslim-wife-beating-book

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!