De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De aseksuele revolutie
Wereld, Netwerk, Aseksuele -

De aseksuele revolutie

dinsdag 6 maart 2012 22:51
Spread the love

Holebi’s, pedofielen, transseksuelen: allen trachten ze een plekje in de maatschappij te vinden of op te komen voor hun rechten. Toch is er nog een groep met een bepaalde geaardheid, die zich nog niet heeft laten horen. Het betreft de aseksuelen. Zij hebben weinig tot geen lust in seks. En dat is verdomd lastig, want onze maatschappij staat bol van de seksuele uitingen.

Volgens de Engelse krant Guardian is 1% van de bevolking aseksueel. Het Asexual Visibility and Education Network wil meer begrip kweken voor deze groep. Het netwerk heeft meer dan 50.000 leden. De woordvoerders leggen uit dat ondanks de desinteresse in seks, aseksuele mensen wel behoefte voelen aan emotionele en relationele banden.

Aseksualiteit is het gebrek aan seksuele aantrekking of interesse in seksuele handelingen. Omdat aseksualiteit aangeboren of in elk geval diepgeworteld is, is het vergelijkbaar met een seksuele voorkeur of geaardheid, al ontbreekt een algemeen aanvaarde wetenschappelijke definitie.

Een 20-jarige student zegt dat het lastig  is om te leven in een wereld waarin romantische en seksuele idealen worden verheerlijkt. “Zoveel gesprekken gaan over seks en de seksuele aantrekkelijkheid van mensen. Ik wil niet aan dergelijke gesprekken deelnemen.”

http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2012/feb/26/among-the-asexuals

Bron : The Guardian /Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!