De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

het onmogelijke samenleven tussen vrouwen en mannen

het onmogelijke samenleven tussen vrouwen en mannen

zondag 2 november 2014 14:16
Spread the love

De vrouw. Moeder waarom leven wij? Ik weet het wel. 
Spijtig genoeg is de wereld van m en v niet alleen één van rozengeur en maneschijn. 

Chapeau aan de moedige dames van femme de la rue, walking in NY e.a. om een ernstig maatschappelijk probleem in het daglicht te stellen. Leve de vrouwen die initiatief nemen. 

Wanneer een deel van de bevolking de openbare ruimte niet gemoedelijk kan betreden is dat onaanvaardbaar. Een volledige oplossing zal er nooit zijn. Een man blijft een man en hier is maar één schuldige voor en dat is Moeder Natuur die alleen voortplanting wil zien. Bovendien is om één of andere nutteloze reden de verhouding m/v bij geboorte 1.04 op 1. Misschien omdat Moeder Natuur rekening houdt met het feit dat meer mannen omkomen bij hun dagtaak (van oorlog voeren over de eeuwen heen, gaan jagen vroeger of bijvoorbeeld huizen bouwen vandaag). Per miljoen vrouwen heb je dus 40.000 eenzame, gefrustreerde mannetjes.* 

Een gedeeltelijke oplossing kan bestaan uit educatie. Naar de natte droom van VOKA dient onderwijs om kinderen/jongeren klaar te stomen voor de arbeidsmarkt, maar onderwijs kan ook nuttig zijn voor andere zaken zoals seksuele educatie en mensen helpen bij zaken waarmee ze geconfronteerd gaan worden. Bij jongens bijvoorbeeld hun seksuele driften, bij meisjes het opdringerige gedrag. 
Ten tweede is er de sociale controle. Te veel mensen doen alsof hun neus bloed wanneer ze zien dat iemand lastig gevallen wordt. Als alle mensen van goede wil van zich laten horen bij overschrijdend gedrag kan je u nooit alleen voelen in de stad. 

Hoe dan ook lijkt de confrontatie aangaan de minst slechte oplossing. De manier waarop in diverse religieuze en conservatieve kringen wordt omgegaan met gender is erg krampachtig, preuts en een voorbeeld van hoe het niet moet. Zweedse feministen die campagne voerden tegen de seksuele kijk op borsten onder het motto ‘het zijn maar borsten’ verdienen dan weer steun.
Nogmaals; leve vrouwen die initiatief nemen. Te veel geklaag beperkt zich binnenkamers. Kom naar buiten met jullie problematiek, laat jullie horen als jullie verandering willen. Of is politiek enkel een mannenzaak? Laat ons hopen van niet.
Ik stel ook vast dat de Nederlandse en Franse vrouwen over het algemeen een stuk assertiever zijn dan de Vlaamse. Een verklaring kan liggen bij de 1000 jaar semi-fundamentalistische katholieke invloed hier en de plattelandsmentaliteit van de Vlamingen. 

Tot slot enkele vragen en opmerkingen aan de vrouwmens:
– is het niet opvallend dat jullie langs de ene kant zoveel aandacht besteden aan jullie uiterlijk -uren gaan shoppen, al de dag op voorhand nadenken wat je morgen gaat aandoen, eeuwig op dieet, allerhande crèmes en parfum-, en aan de andere kant bij momenten klagen als er iemand naar u kijkt?
– mag ik nog goedendag zeggen tegen jullie, eventueel met een glimlach erbij? Is kijken ook hinderlijk? Ik ben een vrouwenzot maar probeer wel politiek correct te blijven, vandaar.  
– zou je het ook storend vinden moest Matthias Schoenaert of Gael García Bernal hun telefoonnummer aanbieden?  
– als je niets doet kun je inderdaad niets mis doen, maar dan was de mensheid al uitgestorven.
– is het niet zo dat, naargelang je gemoed, je op het ene moment geniet van aandacht en het op een ander moment ergerlijk vind?
– wat heb je het liefst dat men over u zegt; ‘ dat is een kei mooie’ of ‘ dat is een kei slimme’?

 *(cijfers kloppen niet helemaal want 4% m vs 3% v is homoseksueel volgens Wikipedia en vrouwen worden gemiddeld ouder dan mannen). 

take down
the paywall
steun ons nu!