De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Haïtiaanse president houdt zijn verkiezingsbeloftes

Haïtiaanse president houdt zijn verkiezingsbeloftes

maandag 8 augustus 2011 10:34
Spread the love

Met openlijke steun van de Haïtiaanse overheid en passief toekijken van de VN komen mannen met machetes de tentenkampen vernielen waar de thuislozen van de aardbeving nog altijd leven.

Zij worden daarvoor betaald door de grondeigenaars die zo hun privé-eigendom terug willen opeisen.De Haïtiaanse president Martelly werd verkozen door 67% van de kiezers die de moeite namen om te komen stemmen. Ongeveer 24% van de stemgerechtigde bevolking deed dat. Deze man heeft dus een mandaat van ongeveer 16% van zijn bevolking. Wie die 16% zijn wordt nu duidelijk. 

Martelly heeft immers het herstel van ‘recht en orde’ beloofd. We weten nu wat hij daarmee bedoelt en wat zijn prioriteiten zijn. Sociale protesten worden hardhandig onderdrukt door de politie. Het beruchte FRAPH-leger wordt terug opgericht. Landeigenaars worden ongemoeid gelaten. MINUSTAH (de VN-missie) kijkt passief toe.

Martelly heeft de steun van de VS, Canada, Frankrijk en de Europese Unie. Samen in de bres voor democratie

http://english.aljazeera.net/news/americas/2011/08/20118834613681792.html

take down
the paywall
steun ons nu!