De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Organisatie duurzaamheidsfestival Mass Maas Cleanup
Precious Plastic Maastricht

Grote schoonmaak in Stadspark Maastricht

vrijdag 31 mei 2019 00:00
Spread the love

Het Stadspark in Maastricht krijgt een grote schoonmaakbeurt. Dit gebeurt tijdens The Mass Maas Cleanup, een groot festival georganiseerd door Precious Plastic Maastricht op 15 juni in Maastricht. Dit eendaagse festival is bedoeld voor iedereen in Maastricht, studenten, lokale bewoners en alle anderen. Wat is er allemaal te doen? In de ochtend beginnen we met een schoonmaak. We beginnen om 10 uur in het Stadpark bij de Tapijnkazerne.

Hierbij kunnen de bezoekers het team van de gemeente helpen bij hun werk en zien hoe erg het park vervuild wordt in maar een paar dagen. Na deze ervaring wordt een gratis lunch verzorgd door Daniel Speeks Bread Connection voor iedereen die mee heeft gedaan aan de schoonmaak. De rest van de dag is gevuld met verschillende workshops waarin duurzaamheid centraal staat. Deze workshops zijn gericht op alle leeftijden en niveaus van milieubewustzijn. Ook is er een informatiemarkt met de (milieu-) organisaties uit Maastricht. Natuurlijk is een festival niet compleet zonder muziek!

Ondanks het feit dat wij het organiseren, is het een evenement door en voor de hele gemeenschap. Het doel van het festival is om mensen bewuster te maken over het plastic vervuilingsprobleem in Maastricht, en om verschillende manieren te laten zien hoe men het eigen plastic afval kan upcyclen. Ook is het een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en zich samen voor een betere toekomst in te zetten. Iedereen die interesse heeft is welkom om in actie te komen voor een beter en schoner milieu.

 

Meer informatie over ons als organisatie en het evenement is te vinden op: https://www.maastrichtuniversity.nl/nl/nieuws/precious-plastic-maastricht-een-nieuw-leven-voor-afval

En via onze Facebook-pagina (@preciousplasticmaastricht) vindt u het Facebook evenement en een inschrijfformulier voor de schoonmaak: https://www.facebook.com/events/562133047606142/

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!