De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Gastvrij Zoutleeuw wil asielzoekers in nieuw asielopvangcentrum Dormaal helpende hand bieden

Gastvrij Zoutleeuw wil asielzoekers in nieuw asielopvangcentrum Dormaal helpende hand bieden

maandag 18 november 2019 18:24
Spread the love

In Zoutleeuw hebben enkele inwoners de groepering Gastvrij Zoutleeuw opgericht die ‘een menselijk gelaat’ willen tonen ten aanzien van de asielzoekers die Fedasil binnenkort wil opvangen in een nieuw opvangcentrum in deelgemeente Dormaal. Een eerste initiatief is de inzameling van winterkleren.

Het asielcentrum in een voormalig woonzorgcentrum in Dormaal, waar Fedasil 130 asielzoekers wil onderbengen, wordt fel gecontesteerd door het plaatselijke actiecomité ‘Genoeg is Genoeg’ dat met een juridische procedure voor de Raad van State, zwarte vlaggen, menselijke kettingen en andere betogingen de afgelopen twee maanden herhaaldelijk zijn ongenoegen liet blijken. Het comité vindt het niet kunnen dat een dorp met nauwelijks 200 gezinnen met zo’n grote groep migranten geconfronteerd wordt.

Gastvrij Zoutleeuw daarentegen wil ten aanzien van deze mensen, die gevlucht zijn uit extreem stressvolle situaties menselijkheid, empathie en warmte tonen. De groep wil alle positieve initiatieven ten aanzien van deze mensen bundelen en kenbaar maken. Een eerste actie betreft de inzameling van winterkleren, want daar is bij de asielzoekers grote nood aan. Op de fb-pagina Gastvrij Zoutleeuw wordt binnenkort kenbaar gemaakt hoe deze kleren zullen ingezameld worden.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!