De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Gaf Albert II van Monaco zijn stem aan Sochi 2014 in ruil voor een datsja?
Rusland, Winterspelen 2014, YouTube, IOC, Albert II van Monaco, Datsja, Robert Eringer, Omkoperij -

Gaf Albert II van Monaco zijn stem aan Sochi 2014 in ruil voor een datsja?

vrijdag 18 februari 2011 12:50
Spread the love

 
Word wakker, Jacques Rogge. Met deze titel roept de Amerikaanse journalist Robert Eringer de Belgische voorzitter van het IOC, Jacques Rogge, op om de handel en wandel van Albert II van Monaco, in aanloop van de stemming die de Olympische Winterspelen van 2014 aan het Russische Socchi toekende, van naderbij te onderzoeken. De Monegaskische prins zou van de Russische regering een datsja (buitenverblijf) hebben gekregen in ruil voor zijn stem, schrijft Eringer, een voormalige medewerker van de Monegaskische inlichtingendienst, op zijn weblog. Zowel Putin als de advocaat van Albert II zouden de gift aan de prins al hebben bevestigd.

http://www.eringer33.com/2011/02/wake-up-jacques-rogge.html

Eringer, die in het Californische Montecito (Santa Barbara) woont,  zou nog 540.000 dollar aan achterstallig loon te goed hebben voor zijn diensten bij de Monegaskische inlichtingendienst. Maar zolang hij dat geld niet krijgt lijkt hij van plan met zijn onthullingen door te gaan tot het bittere einde.

Ook andere beschuldigingen zijn niet van de poes: zo zou Albert II het Monegaskische staatsburgerschap hebben verleend aan Italianen die aan gerechtelijke vervolging wilden ontsnappen in eigen land; ook een Russische mafiosi zou onlangs door de prins zijn uitgenodigd als eregast op het jaarlijks gala van het prinsdom. Tenslotte zou de prins een onderzoek naar het lot van joden in Monaco tijdens Wereldoorlog II willen dwarsbomen.

Advocaten van de prins bevestigden dat een datsja werd gebouwd op het eigendom van de prins in het noorden van Rusland, maar zeggen dat er geen connectie is met zijn stem bij het IOC.

Volgens Eringer is IOC-voorzitter Rogge van deze zaak op de hoogte, maar verkiest hij ze onder de mat te vegen, eerder dan een onderzoek op te starten.

http://www.eringer33.com/2011/02/sunday-funnies-iocs-stance-on-prince.html

De prins tracht ondertussen via gerechtelijke weg de blogposts van Eringer te laten verwijderen, iets wat de Amerikaanse wet en het recht op vrije meningsuiting hem praktisch onmogelijk maken.

http://www.google.com/hostednews/canadianpress/article/ALeqM5gmv9DDHZrg_cIMDgh7xTNtRMfrGA?docId=5972553

Hij zou daarbij de volledige steun van Rogge genieten, die de beschuldigingen aan het adres van de prins ‘op geen enkel moment serieus zou hebben genomen.’

http://2.bp.blogspot.com/-heK7TQDL8_g/TVr0on176GI/AAAAAAAACiU/AoujQzcD5wk/s1600/PRESS%2BRELEASE02.15.11%2B-%2BPress%2Brelease%2BPrince%2527s%2BPalace%2Bof%2BMonaco.jpg

The Wall Street Journal wijdt vandaag een volledige bladzijde aan de zaak

http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704409004576146383826826232.html

Albert II. von Monaco: Does sport need a World-Anti-Corruption-Agency?

http://www.youtube.com/watch?v=aL0FpHtSNPc&feature=player_embedded

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!